Студенти педагогічного факультету імені професора Віктора Сидоренка допомагають дітям із зони АТО

29 серпня 2014, 20:07

     Українська армія проводить АТО у східних регіонах держави. Звідти весь час приїздять діти, яких вивозять подалі від воєнних дій. Тож, майбутні соціальні педагоги, які здобувають свій фах на педагогічному факультеті імені професора Віктора Сидоренка, вирішили допомогти цим дітлахам. Так, під керівництвом викладачів кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті студенти проходили практику в літньому таборі «Родовід січ». Його утворено на базі Національного музею народної архітектури і побуту України «Пирогово». Там наші студенти працювали викладачами-вихователями із дітьми, батьки яких є учасниками бойових дій, або біженців із зони АТО.

Робота ця, звичайно, нелегка, але дуже потрібна. Тому студентам знадобилися всі набуті під час аудиторних занять знання. Вони допомагали відновлювати психологічний стан дітей, підтримували їх морально після пережитого жахіття. Щодня практиканти намагалися донести до малечі, що життя продовжується і все буде гаразд. Для цього створювали доброзичливу атмосферу, аби викликати тільки позитивні емоції. Крім того, брали участь в організації оздоровлення та відпочинку цих дітей. А майстер-класи, які тут проводилися, розвивали творчі здібності вихованців. 


«Родовід Січ» дуже прискіпливо підбирає кадри для волонтерської роботи. Надзвичайно приємно, що наші студенти дуже сподобалися і дітям, і очільникам оздоровчого табору. Спільними зусиллями керівництва природничо-гуманітарного ННІ та «Родовід Січ» підписано угоду про подальшу співпрацю. Зокрема, йдеться про проходження студентами навчальних практик.

Дмитро Касаткін,
доцент кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook