Проблеми та перспективи розвитку геодезії, землеустрою, кадастру в сучасних умовах

16 червня 2022 року
Одеський державний аграрний університет

      15-16 червня 2022 року науковці факультету землевпорядкування взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні тенденції розвитку геодезії, землеустрою та природокористування», що відбулась в онлайн форматі в Одеському державному аграрному університеті на факультеті геодезії, землеустрою та агроінженерії спеціальності 193 "Геодезія та землеустрій".

 Метою проведення науково-практичної конференції був розгляд проблем та перспектив розвитку геодезії, землеустрою, кадастру в сучасних умовах, налагодження співпраці та обмін досвідом між науковцями і практичними працівниками різних країн.

Відкрив конференцію ректор Одеського державного аграрного університету, д.вет.н., професор Михайло БРОШКОВ, який привітав учасників заходу та побажав цікавої дискусії. Наступним до учасників з вітальним словом  звернувся проректор з наукової роботи та міжнародних зв`язків Одеського державного аграрного університету, д. вет.н., професор Олексій ДАНЧУК, побажавши всім учасникам заходу плідної роботи. Виступив із доповіддю на тему "Сучасні виклики топографо-геодезичної діяльності в Україні" Віктор ГОЛУБ  заступник директора Департаменту розвитку  національної інфраструктури геопросторових даних Держгеокадастру, начальник Відділу розвитку національної інфраструктури геопросторових даних. Привітала всіх присутніх начальник Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, к.е.н. Надія ГРЕБЕНЮК, побажавши всім учасникам вдалих доповідей та гарячих дискусій.

Декан факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України, професор, д.е.н. Тарас Євсюков виступив з промовою, підкресливши, що ми робимо одну справу, побажавши всім успіхів та морального вдоволення. 

 

Також взяли участь у заході колеги з Польщі Zbigniew LIS, Director of the Department of Engineering Geodesy GISPRO S.A., Agnieszka GLINKO, remote sensing specialist GISPRO S.A. Хочеться відмітити виступ колег з Туреччина Mehmet AKIF SHENOL, prelector, docent, doctor, Beykent University, Republic of Turkey. Ціково було почути науковців з Латвії Jurijs KONDRATENKO, Riga Technical University, Water Research and Environmental Biotechnology Laboratory, expert in flood risk assessment.  До заходу залучились колеги з Канади Tyler HARBERS, Research and development Manager, Growing Operation ZipGrow Inc., Рeter TOONDERS, Business Development Manager, Olena ARTYOMOVA, Accounting and Finance Manager. Сергій Шевчук, завідувач відділення водних ресурсів, Інститут водних проблем і меліорації НААН, к.т.н., с.н.с. виступив з доповіддю на тему надто актуальну на сьогоднішній день: "Використання даних дистанційного зондування Землі для з'ясування  негативного впливу російської агресії на водні об'єкти України". Національний університет біоресурсів і природокористування України представляли професор кафедри земельного кадастру Національного університету біоресурсів і природокористування України, д.е.н., доцент, член-кореспондент НААН України Ірина Новаковська, доценти кафедри землевпорядного проектування Людмила Гунько та Оксана Кустовська, доцент кафедри земельного кадастру  Наталія Бавровська.

Дуже цікавими та актуальними були виступи інших спікерів. На завершення відбулося підбиття підсумків конференції, всі присутні змогли поспілкуватися з міжнародними експертами та отримати відповіді на питання, що виникли в ході дискусії. Проведена Міжнародна науково-практична конференція була насичена цікавими й змістовними доповідями, науковою дискусією, за що велика вдячність усім учасникам заходу.

Доцент кафедри земельного кадастру

Наталія Бавровська,

доценти кафедри землевпорядного проектування

Людмила Гунько 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook