Атестаційні екзамени для випускників бакалаврату за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» завершились вдало – попереду магістратура

16 червня 2022 року

     Написання та захист дипломних проектів – неповторна, незвичайна подія, до якої роками, як сходами, підіймаються студенти опановуючи фах інженера з автоматизації. Та, на превеликий жаль, в умовах війни виявилося неможливим підготувати дипломний проект бакалавра, оскільки базові підприємства у провідних компаніях з цього напряму працюють в особливому режимі і доступ до них обмежений. Тому згідно наказу МОН України «Про проведення атестації випускників закладів фахової передвищої, вищої освіти» та рішення вченої ради ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, наказу ректора НУБІП України «Про завершення другого семестру 2021-2022 навчального року, «Тимчасового порядку дистанційної роботи екзаменаційних комісій у НУБіП було розроблено Програму атестаційного екзамену для випускників освітньо-професійної програми підготовки фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

     Складанню атестаційного іспиту передували два тижні консультацій з профільних дисциплін. Для цього науково-педагогічними працівниками було адаптовано електронні курси для консультації студентів з дисциплін, питання з яких стали основою атестаційного екзамену. Оскільки комунікаційні можливості для деяких студентів були складними, консультації надавались усіма можливими засобами, у тому числі й шляхом використання мобільного зв’язку.
Для проведення атестації випускників денної та заочної форми здобуття вищої освіти за освітньо-професійною програмою підготовки бакалаврів за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» в ННІ Енергетики, автоматики і енергозбереження на підставі наказу «Про затвердження форм підсумкової атестації студентів випускних курсів ОС «Бакалавр» 2022 року випуску», наказом ректора Університету було створено екзаменаційну комісію у складі: Заєць Н.А., Лисенко В. П., Болбот І. М., Наливайко В. А., Опришко О.О. та Лавінський Д.С.

     Враховуючи обставини сьогодення, працівники кафедри приклали максимум зусиль для якісного супроводу цього вкрай важливого заходу, зокрема куратори груп до початку екзамену надавали інформацію про технічну готовність студентів до атестації.
    До складання атестаційного екзамену, який проходив в режимі он-лайн 14 і 15 червня 2022 р., було допущено 47 студентів ОС «Бакалавр» денної та заочної форми повного та скороченого терміну навчання з базового закладу НУБіП, а також з Ніжинського агротехнічного інституту, що постраждав від бойових дій.
    Для забезпечення академічної доброчесності екзаменаційна комісія використала електронні платформи відео конференції та університетську навчальна Е-learn час екзамену. Отримавши білет з Е- learn платформи e студенти власноруч писали відповідь і надсилали фото за вказаною в інструкції адресою.

     Перевірка показала, що студенти ННІ Енергетики, автоматики і енергозбереження гідно склали екзамен і отримали високі оцінки. Найвищі бали отримали студенти Денис Жук, Роман Карбовський, Дмитро Плакса, Сергій Шлаган.

    Вітаємо студентів з завершенням цього вкрай важливого етапу в навчанні і сподіваємось побачити їх знов на заняттях, але вже як студентів магістратури, оскільки потреба в фахівцях зі спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» зростає як в нашій країні, так і в усіх індустріально розвинених країнах.
     Отож, нові колеги-автоматники, ви вдало опанували нову сходинку власного розвитку, проте наступна - забезпечить кращу перспективу і можливості.
     Бажаємо вам успіхів і натхнення на нашому спільному напряму діяльності.

Гарант ОПП підготовки фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», професор кафедри АРС Наталія Заєць

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook