Кафедра статистики та економічного аналізу організували тренінг для студентів 1-го курсу здобувачів ОПП «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» на базі бізнес-симулятора «MonsoonSIM»

7 червня 2022, 13:00

З 07 червня 2022 р. кафедра статистики розпочинає серію тренінгів для студентів 1-го курсу здобувачів освітньо-професійної програми «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» на базі бізнес-симулятора «MonsoonSIM», створеного за кращими світовими традиціями шляхом практичного навчання та отримання досвіду в аудиторії.

Зустріч було розпочато гарантом освітньої програми, завідувачем кафедри статистики та економічного аналізу проф. Лазаришиною І.Д., яка привітала студентів з унікальною можливістю отримати фахові компетентності завдяки сучасним методам навчання, унікальна  можливість використання яких з’явилася на кафедрі.

Перше ознайомче заняття було проведене в онлайн режимі доцентом кафедри статистики та економічного аналізу Шишом А.М., який пройшов стажування у міжнародному фаховому тренінгу «MonsoonSIM Train The Trainer». Цей тренінг було проведено у лютому цього року Ебді Тамінсяхом (Abdy Taminsyah) – засновником і президентом MonsoonSIM, якому в ході заняття доц. А.М. Шиш висловив окрему подяку за надання можливості безкоштовного періоду користування платформою.

Наразі дану платформу в освітньому процесі використовують 1677 викладачів з 246 університетів світу, що доводить її ефективність.

Традиційні системи навчання забезпечують лише 30% знань, які формують досвід, необхідний для виконання поставлених задач під час працевлаштування. 70% знань формуються під час практичного застосовування раніше отриманих теоретичних знань. Наразі у студентів освітньо-професійної програми «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» є можливість ці 70% досвіду отримати під час своєї участі-гри на базі бізнес-симулятора «MonsoonSIM», що автоматично підвищує попит на таких фахівців на ринку праці.

Вітчизняна система навчання переважно застосовує підходи, коли викладач забезпечує студентів презентаціями, книгами, інструкціями, пояснюючи матеріал в аудиторії. Проте практикою доведено, що більш ефективним способом отримання та закріплення знань є практичне навчання.

 

MonsoonSIM - це хмарна програмна платформа для моделювання бізнес-процесів з ERP (Enterprise Resource Planning) та експериментального навчання, об’єднує бізнес-концепції та теорії, що охоплюють понад тринадцять взаємопов’язаних бізнес-процесів, в одну зручну платформу. Створені студентами команди будуть змагатися одна з одною. Для цього вони організовуватимуть свої власні підприємства, керуватимуть внутрішніми ресурсами, підвищуючи їх ефективність, закуповуватимуть сировину та готову продукцію, яку реалізовуватимуть на ринку в різних локаціях,  створюватимуть оптові склади та керуватимуть логістикою, формуватимуть конкуренцію на ринку та управлятимуть маркетинговою політикою тощо. 

 

к.е.н., доцент

кафедри статистики та економічного аналізу

Анатолій Шиш

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook