Ректорат: на початок навчального року впливає ситуація на фронті

13 червня 2022 року

 

      13 червня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. На його початку очільник вишу закцентував на підсумках візиту до Варшави в межах роботи делегації Спілки ректорів України. Відбулася зустріч з керівництвом Європейської асоціації університетів, делегаціями ректорів німецьких та французьким університетам. Приймаюча сторона висловила підтримку українському народові у боротьбі з російськими загарбниками та готовність допомагати. Ректор наголосив, що реальною була б підтримка щодо участі наших вчених в спільних наукових дослідженнях, грантових програмах, запровадження програм подвійних дипломів, розширення академічних обмінів тощо.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про передачу факультету землевпорядкування оцифрованих карт місцевості деяких регіонів України з великою роздільною здатністю, які в своїй дослідницькій роботі використовуватимуть магістри. Триває постійний набір до магістратури.

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про підготовку до засідання вченої ради та розширеного ректорату.

 

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про відкриття фінансування та узгодження додаткових угод з МОН України на виконання завдань перспективного плану розвитку наукових напрямів «Аграрні науки та ветеринарія», «Технічні науки» та «Суспільні науки» у 2022 році, підписання договору на виконання білатерального наукового проєкту із чеськими вченими. Під постійною увагою – забезпечення формування та чіткої періодичності видання університетських фахових журналів, наповнення спеціального фонду, розгляд і обговорення із провідними вченими планових питань, винесених на розгляд координаційної ради з питань науково-технічної діяльності. В НДГ «Ворзель» на цьому тижні запланований перший етап розмінування території.

 

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський доповів про оприлюднення проекту змін до правил прийому до закладів вищої освіти в 2022 році, які здебільшого стосуються спрощення вступу осіб з тимчасово-окупованих територій.
     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко проінформував про формування справ випускників бакалаврів, відпусткову кампанію.
     Начальник відділу виховної роботи Сергій Михнюк закцентував на підсумками навчального року в аспекті виховної роботи і підготовку відповідних звітів.
     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіла про завершення нарахування заробітної плати за першу половину місяця, академічної стипендії студентам, повільну ліквідацію боргу сплати за навчання.
     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко закцентував на початку аварійних робот на даху гуртожитку №10, теплотраси, упорядкування навчального корпусу №1 у межах підготовки до вступної кампанії.

     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик підбив підсумки третього тижня екзаменаційної сесії. Очна явка на співбесіди за іспитами склала 92%. Не чекаючи завершення сесії, деканати і дирекції вже призначили ліквідацію академічної заборгованості і розпочали цей процес. На поточному тижні завершується строк оновлення робочих програм і силабусів, тож навчальний відділ контролюватиме їхнє розміщення на відповідних сторінках кафедр офіційного сайту. Триває також традиційне опитування випускників бакалаврату.
     Директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко доповів про роботу із залучення студентів-іноземців на навчання, а також входження НУБіП до світового рейтингу QS. Минулого тижня університет був презентований на конференції керівників міжнародних відділів європейських університетів агробіологічного профілю, де ще раз було наголошено на участі науковців НУБіП у спільних дослідженнях, розширенні програм академічних обмінів, наданні допомоги у зв’язку з російською агресією проти України.
     Начальник планово-фінансового відділу Олег Бронін закцентував на вартості навчання і наголосив, що цього року в НУБіП вона підвищуватися не буде, хоча деякі університети, як столичні, так і регіональні переглядають ціну та збільшують на 8-12%.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук представив проект графіку освітнього процесу на наступний навчальний семестр з урахуванням без пекових вимог. З 15 серпня очне навчання розпочнеться для студентів 2-3 курсів бакалаврату та 2 курсу магістратури, для 4 курсу – дистанційне, триватиме до 1 жовтня. З 3 жовтня на очне навчання прибудуть 1 та 4 курси, 1 курс магістратури, а для решти – дистанційне. Звісно, ситуація на фронті може внести свої корективи.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – підготувати пропозиції до змін правил прийому до закладів вищої освіти у 2022 році. Валерію Іщенку – підготувати акти завданих збитків російською агресією за вимогами діючого законодавства, внести пропозиції з консервування будівництва нового спортивного комплексу. Миколі Михайліченку – узгодити графіки відпусток проректорів, деканів факультетів та директорів ННІ.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook