З вірою у Перемогу!

11 червня 2022 року
    З початком війни понад шість мільйонів українців були вимушені покинути Україну та виїхати закордон. Серед них і студентка економічного факультету НУБіП України Вікторія Роїк. З перших днів війни дівчина виїхала до Львова, пізніше до Польщі. Саме тут вона вперше взяла участь у мітингу на підтримку України, намалювавши за півгодини плакат. Тоді, за словами Вікторії, вона ще не знала, що це стане невід‘ємною частиною її теперішнього життя.
     Згодом дівчина виїхала до Франції та активно відвідує всі заходи та зібрання в підтримку України, які проходять двічі на тиждень. Крім того, вона долучилася до створення інстаграм-сторінки, де завжди поширюється свіжа інформацію про можливості щодо допомоги українцям у Франції.
 
     Вікторія успішно навчається онлайн в НУБіП України та активно реалізує свою громадянську позицію, прагне робити корисні речі для нашої Перемоги! Вона розповідає: «Для того, щоб показати іноземцям реалії, які проживають українці, і наскільки нам потрібна їхня підтримка, ми придумуємо безліч перформансів. Зокрема для нашого протесту проти насилля жінок в Україні, учасниці із перев‘язаними руками та ротами наносили червону фарбу на тіло, яка символізує кров невинних жертв війни; створювали різні інсталяції з дитячими іграшками, щоб нагадати про дітей війни в Україні; долучалися до протестів, щоб європейські лідери не торгували з росією, а навпаки відмовились від закупівлі газу та нафти країни-агресора, вводили санкцій для росії, а також посилювали військову та гуманітарну допомогу для України. Деякі заходи даються морально важко, зі сльозами на очах, але це одна з небагатьох речей, які ми можемо робити перебуваючи за кордоном. Завдяки моїй діяльності, я знайшла чудових людей, з якими ми показуємо реалії сьогодення в Україні та з якими ми підтримуємо одне одного».
 
     Вікторія твердо переконана, що чим більше інформації про Україну лунає по всьому світу, чим більше різних заходів та мітингів, присвячених Україні і нашій боротьбі проти ворога, тим більша вірогідність того, що це побачать більше європейських політиків і вони не зможуть забути про Україну та допомагати більш активно.
      Вікторія допомагає українцям у Франції, щедро ділиться своєю підтримкою та щиро вірить в нашу Перемогу.
 
Тетяна Куць,
заступник декана економічного факультету
з міжнародної діяльності

 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook