Базова модель функціонування гуртожитків в умовах воєнного стану

1 червня 2022 року
    01 червня 2022 року, за ініціативи проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Кваші, за участі директора студентського містечка Сергія Стецюка, запрошених заступників директорів/деканів, завідувачів гуртожитків відбулось зібрання, представників профкомів співробітників та студентів.

     На порядку денному обговорювались питання, що стосуються життя гуртожитків зараз та забезпечення подальшого безперебійного функціонування в умовах воєнного стану. У зв’язку з трагічними подіями, що зараз відбуваються на території нашої держави, на зібранні проєктували механізми подальших дій, а саме процедуру виселення студентів на період літніх канікул, перебіг ремонтних робіт кімнат, які виділені для поселення студентів 1 курсу та стан надходжень оплат за проживання в гуртожитках.

     Сергій Кваша розпочав збори із слів подяки усім присутнім за гідне проведення 124-річниці з дня заснування університету. «Скромний, діловий формат святкувань, якнайкраще підходив під умови сучасних реалій» – зазначив проректор. На зборах було озвучено кількість студентів, які на даний момент проживають у гуртожитках та кількість кімнат, які вони займають. Усі присутні дійшли до спільної думки та прийняли рішення про зселення студентів у цілях економії. Окрім цього, обговорювали питання про часткове закриття гуртожитків на період літніх канікул. Сергій Стецюк, директор студентського містечка, зауважив, що такий сценарій не до кінця реалізований, але є цілком раціональним та виправданим. Зменшення витрат на комунальні послуги дасть можливість стабілізувати ситуацію та міцно стояти на ногах у важкий для країни час. Також директор наголосив, що з 1 червня відновлюють роботу паспортисти у гуртожитку №6 за адресою: вул. Ломоносова, 65 та гуртожитку №10 за адресою: вул. Генерала Родимцева, 7А. Тож студенти випускних курсів, можуть звертатись та консультуватись з питань зняття з місця реєстрації.

 

     Особливу увагу було звернено на загальний стан кімнат, оскільки більшість мешканців, що нашвидкоруч 24 лютого виїжджали з гуртожитків, позалишали особисті речі, тому зараз, закликаємо тих, у кого є така можливість приїхати та здати кімнату у відповідності до Положення про порядок поселення (переселення, виселення) студентів та аспірантів (докторантів) університету в гуртожитки студентського містечка НУБіП України.
     Насправді, зараз у багатьох студентів дуже багато запитань до адміністрації Університету, проте відповіді на них поки немає, у зв’язку з військовою агресією рф на нашій території. Сергій Кваша наголосив, що Національний університет біоресурсів і природокористування України завжди готовий піти на зустріч, підтримати та протягнути руку допомоги. Мешканцям, що не мають змоги на даний момент сплатити за проживання в гуртожитку будуть запропоновані варіанти поетапної сплати.

  

     Сподіваємось, що зовсім скоро на нашій незламній землі зійде яскраве сонце Перемоги і буде Мир і будемо Ми – нескорений український народ!


Мирослава Терлецька, Марта Колич,
фахівці студентського містечка

 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook