Перспективи відокремлених структурних підрозділів за відкриттям нових спеціальностей та розширенням географії профорієнтації

15 жовтня 2014 року

 На співбесідах керівництва університету із відокремленими підрозділами 15 жовтня обговорено перспективи та напрями розвитку Бережанського агротехнічного інституту, Бережанського агротехнічного коледжу, Ніжинського агротехнічного інституту та Ніжинського агротехнічного коледжу. Директори Василь Лукач, Олена Литовченко, Світлана Пилипишин та т.в.о. директора Михайло Русиняк представили короткі концепції діяльності підпорядкованих їм підрозділів. 

Мова йшла про спеціальності та напрями, за якими на сьогодні здійснюється підготовка фахівців. Також проаналізовано контингент студентів, фінансовий стан, матеріально-технічну базу, виховну та культурно-масову роботу. Крім того, загалу були представлені результати наукової діяльності. Окремо обговорено її пріоритетні напрями. Так, Бережанський агротехнічний інститут вбачає своє місце в сталому розвитку сільської місцевості Західного регіону України. А ще – у розробці і дослідженні альтернативного пального на основі суміші олій рослинного походження та нафтового палива, новітніх технологіях виробництва біогазу. Енергозбереженням займається також інший відокремлений підрозділ – Ніжинський агротехнічний інститут. 
 
 
Очільники інститутів проінформували присутніх і про міжнародну діяльність. Здебільшого, це співпраця у сфері стажувань і академічних обмінів, а також сільськогосподарського виробництва, енергозберігаючих технологій з фірмами та вишами Німеччини, Швейцарії, Казахстану, Білорусії, Польщі. Налагоджують міжнародні зв’язки  і коледжі. 
 
 
Під час співбесіди розглянуто шляхи модернізації навчальної діяльності та плани виробничої діяльності. За словами керівників підрозділів, потребує оновлення сільськогосподарська техніка. Також  турбують питання збереження і збільшення контингенту студентів за ОКР «Молодший спеціаліст», «Спеціаліст» та ліцензування спеціальностей за ОКР «Магістр». А для цього треба наростити кількість кандидатів і докторів наук. Каменем спотикання є і профорієнтаційна робота.
 
 
Пропозиції та зауваження щодо перспектив розвитку коледжів та інститутів надали перший проректор Ігор Ібатуллін, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, директори навчально-наукових інститутів бізнесу Анатолій Діброва, рослинництва, екології і біотехнологій – Григорій Демидась, енергетики і автоматики –  Володимир Козирський, технічного ННІ – Валерій Дубровін,  начальники відділу кадрів Микола Михайліченко, планово-фінансового – Наталія Дробот, голова профспілкової організації співробітників університету Іван Гаврилюк та інші.
 
 
На завершення ректор університету Станіслав Ніколаєнко відзначив зусилля колективів відокремлених підрозділів та зазначив, що Закон України «Про вищу освіту» вносить зміни і ставить перед нами нові завдання. Треба обміркувати відкриття нових спеціальностей та розширювати географію профорієнтації. Станіслав Миколайович закликав директорів звернути увагу на якість освіти та зміцнення матеріально-технічної бази. 
 
Ольга Наконечна
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook