КАФЕДРА МЕХАНІКИ ЗАПРОШУЄ АБІТУРІЄНТІВ ТА СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ КОНСТРУЮВАННЯ ТА ДИЗАЙНУ НА НАВЧАННЯ ТА ДО ТВОРЧОЇ НАУКОВОЇ СПІВПРАЦІ!

6 червня 2022 року

 
Незважаючи на сучасні негативні виклики (пандемія, війна), кафедра механіки факультету конструювання та дизайну продовжує наполегливо та ефективно працювати зі студентами, які вивчають дисципліни кафедри, а також працюють у наукових гуртках кафедри, виконують наукові дослідження, що подаються на конкурси наукових студентських робіт, є дипломниками бакалаврату та магістратури.
Найбільш потужною в цьому напрямі є робота професорів кафедри І.В. Головача, М.Г. Чаусова, доцентів А.Г. Куценко, М.М. Бондар та ін.
Наукові праці, виконані  студентами факультету конструювання та дизайну по кафедрі механіки вже декілька років поспіль посідають перші, другі та треті місця в Українському конкурсі студентських наукових робіт. Особливо слід відмітити успішну роботу зі студентами професора І.В. Головача, оскільки підготовлені під його керівництвом студентські наукові роботи посіли у минулі роки першу, другу та третю сходинки.
Незважаючи на те, що кафедра механіки не є випускаючою кафедрою на факультеті, під керівництвом проф. М.Г. Чаусова та доц. М.М. Бондар студентами випускних курсів успішно виконані та підготовлені до захистів дипломні проекти бакалаврів, що містять елементи нових, сучасних наукових досліджень.
Успішно проводять дослідження на кафедрі студенти 3 та 4 курсів нашого факультету. Так, у міжнародній науковій конференції «Крамаровські читання», що проводилась на факультеті у кінці лютого поточного року, були задекларовані, а згодом надруковані у виданих Тезах, дві наукові доповіді, які були підготовлені на кафедрі за участю студентів.
Ґрунтовні теоретичні наукові статті за участю студентів згодом були надруковані у головному часописі Національної академії аграрних наук України «Вісник аграрної науки», у №№ 2, 4.
За участю студентів кафедри були подані наукові статті на VII Міжнародну наукову конференцію «Охорона ґрунтів та водних ресурсів 2022» (VII International scientific conference CONSERVING SOILS AND WATER), що має відбутися в кінці літа поточного року 24 – 28.08.2022, у м. Боровець, Болгарія. Згодом дані доповіді будуть надруковані англійською мовою у вигляді наукових статей у провідному науковому журналі в галузі «Агроінженерія» в м. Софія.
Нещодавно вперше на кафедрі механіки була надрукована стаття за участю магістра кафедри Дубровіної О.О.: «A mathematical model of the rear-trailed top harvester and an evaluation of its motion stability» у провідному Європейському науковому журналі «Agronomy Research», який вже багато років входить до наукометричної бази SCOPUS. В цій статті відображені нові основні теоретичні дослідження, які виконанні за темою її магістерської дипломної роботи.
Вказані дослідження здійснені під керівництвом завідувача кафедри професора Булгакова В.М. та за участю доцентів Куценко А.Г. та Бондар М.М.

C:\Users\yarem\Desktop\IMG_20220605_151854.jpg
Магістр кафедри Ольга Дубровіна також приймає участь у виконанні наукових досліджень за темою №110/5-пр-2020 «Розроблення ресурсозберігаючих вібраційних технологій та технічних засобів для галузі буряківництва». 
Також, як результат потужної наукової та конструкторської співпраці викладачів кафедри механіки зі студентами факультету конструювання та дизайну є подання заявок на отримання Патентів України на винаходи. Так, у кінці минулого року було подано 10 заявок на отримання Патентів України на винаходи за участю магістра Ольги Дубровіної та студенток 4-го курсу Марії Андрієвської та Дарини Момотюк. І в попередні роки студенти та магістри нашого факультету отримували патенти України на винаходи та брали безпосередню участь у міжнародних наукових конференціях, зокрема у Польщі та Чехії.
Кафедра механіки запрошує майбутніх студентів (абітурієнтів), студентів, а також магістрів факультетів конструювання та дизайну й механіко-технологічного факультету на навчання та до творчої наукової і конструкторської роботи з викладачами кафедри.

ВСІ, ХТО ХОЧЕ УСПІШНО НАВЧИТИСЬ ІНЖЕНЕРНІЙ ТА ВИНАХІДНИЦЬКІЙ СПРАВІ І ВІДЧУВАТИ СЕБЕ У ПОДАЛЬШОМУ СПРАВЖНІМИ КОНСТРУКТОРАМИ-ДОСЛІДНИКАМИ, НАУКОВЦЯМИ
ЛАСКАВО ПРОСИМО ДО НАС!

Доценти кафедри механіки
факультету конструювання та дизайну
Анастасія Куценко
Марія Бондар


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook