Про роботу педагогічної ради коледжу

6 червня 2022 року

 

102 червня відбулося чергове засідання педагогічної ради Бережанського фахового коледжу. 

Розпочали засідання традиційно з привітання іменинників – Маріанни МИХАЙЛИШИН та Ірини ГАЛАЙКО.

Продовжили засідання із нагородження студентів дипломами за перемогу та участь у конкурсах, а саме:

Степан ДЕРЕНЬ – диплом ІІ ступеня, переможець ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Тернопільського комунального територіального відділення Малої академії наук України, відділення технічних наук, секція авіа- та ракетобудування, машинобудування і робототехніки.

Лідія ГЕРАСИМІВ – диплом ІІІ ступеняІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Тернопільського комунального територіального відділення Малої академії наук України, відділення хімії та біології, секція біології людини.

Олександр БАРНОВСЬКИЙ – диплом ІІІ ступеня, призер ХІІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу інноваційних проєктів «Майбутнє України», номінація: Екологія і ресурсозбереження.

Олександр ФЕНЬО – диплом учасника ХІІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу інноваційних проєктів «Майбутнє України», номінація: Електроніка та приладобудування.

Богдан ПРОЦЬ - диплом учасника ХІІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу інноваційних проєктів «Майбутнє України», номінація: Електроніка та приладобудування.

16

1314

Також Олександр БАРНОВСЬКИЙ, Олександр ФЕНЬО і Богдан ПРОЦЬ нагороджені сертифікатами на безоплатний візит до Музею науки у м. Тернопіль.

891011

10 травня проведено І етап XI «Фестивалю студентської науки – 2022» з нагоди відзначення 124-річчя НУБіП України та Дня науки. Керівники гуртків нагороджені подяками за організацію культурного дозвілля студентів, їх інтелектуальний розвиток у освітньому середовищі:

Сергій ШТОГРИН – гурток «Робототехніка»;

Олексій НЕСТЕРЕНКО – гурток «Мехатроніки»;

Ірина КОСТІВ – гурток «Єдність у різноманітті»;

Валентина РУДНИК – гурток «Сучасна бухгалтерія»;

Богдан БІЛИК – гурток «Технічне моделювання»;

Наталія ЧОРНА – гурток «Флористика та дизайн інтер’єру»;

Михайло СИНОВЕЦЬ – гурток «Технічна творчість».

Далі продовжили засідання педради відповідно до порядку денного.

2

27 травня відбулося урочистезасідання вченої ради НУБіП. Світлана ПИЛИПИШИН особливу увагу акцентувала на основних питаннях, що розглядалися, а саме: організація дистанційного навчання; проведення онлайн-занять на належному рівні з використанням презентацій, відеозв’язку та відеоматеріалів; успішне завершення навчального року та якісне проведення сесії у змішаному форматі. Найгостріша проблема – проведення якісної вступної кампанії 2022, організація освітнього процесу у новому навчальному році, збереження колективу та матеріально-технічної бази.

Далі відповідно до порядку денного Світлана ПИЛИПИШИН доповіла про підсумки діяльності закладу освіти за травень. Протягом місяця проведено чимало різноманітних заходів, а саме:взяли участь у дні відкритих дверей НУБіП України для випускників шкіл, технікумів і коледжів; проведені виховні години, присвячені Дню пам’яті жертв хімічної зброї, Дню матері, «Ігор Іванович Сікорський. Містер Гелікоптер з Києва», «Мама – найвище звання на землі», «Йде травень крізь хвилини, дні і роки. Несе нащадкам спогади свої», «Добрий син – гордість матері», «Безпека на транспорті в умовах воєнного стану»; тематична вікторина з фінансового обліку, І етап XI «Фестивалю студентської науки – 2022»; в коледжі відбувся ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ОНЛАЙН; заходи до Дня вишиванки; подорож в чарівний світ мистецтва; студентський освітній акселератор; «Економіка війни: нові реалії»; «Полиновий травень 1944»; семінар-нарада з визнання результатів навчання здобувачів вищої освіти, здобутих ними шляхом неформальної та/або інформальної освіти; математична вікторина; підвищення професійної майстерності викладачів; «Андрей Шептицький: просвітник, що інвестував в Україну»; участь у вебінарі «Використання освітніх онлайн платформ для університетів: Coursera»; шкільна дистанційна олімпіада«Всеосвіта. Весна-2022».

Доповідачка наголосила ще раз на якісному завершенні навчального року, підготовці викладачів до звітів їхньої діяльності з дотриманням нормативних документів, проведення профорієнтаційної роботи для вступу наших випускників в НУБіП України, а також для вступу абітурієнтів до коледжу.

3

Наступною виступила головна бухгалтерка Мирослава ГАХОВСЬКА, яка окреслила усі фінансові проблеми, які є і чекають нас в подальшому, причини зменшення доплат і шляхи економії у цьому календарному році.

4

Відповідно до порядку денногонаступним виступив інженер-програміст ЄДЕБО Сергій ШТОГРИН. Сьогодні система неформальної освіти у розвинених країнах стоїть на одному щаблі з формальною, а подекуди й вище, оскільки саме тут людина знаходить оптимальні умови для творчого особистісного розвитку.Американський провайдер відкритих онлайн-курсів Coursera з курсами та лекціями від понад 200 провідних світових університетів і компаній (Stanford, Google, Meta тощо) відкрив для українців безоплатний доступ до всіх своїх курсів. Coursera for Campus відтепер доступна для всіх українських закладів вищої освіти та студентів.Це означає, що доступ до понад 5200 курсів і 2200 проєктів від провідних університетів і партнерів Coursera буде безплатним.Курси розділені на категорії: бізнес, комп’ютерні науки, здоров’я та таке інше. Для цих курсів при реєстрації й досі доступний варіант «Full Course, No Certificate» («Весь курс, Без сертифікату»), що дозволяє навчатися абсолютно безкоштовно.

5

Наступною виступила відповідальний секретар приймальної комісії Галина ПАНЬКІВ. Вступна кампанія 2022 року ставить нові завдання як і для абітурієнтів, так і для закладів освіти. Тому 15 червня відбудеться День відкритих дверей в онлайн форматі.

Реєстрація електронних кабінетів для абітурієнтів після 9 класу розпочинається 23 червня. Прийом заяв та мотиваційних листів триватиме з 30 червня по 13 липня. Більш детальну інформацію можна переглянути на офіційному сайті коледжу у вкладці «ВСТУПНИКУ 2022» або звернутися за номером телефону чи на електронну скриньку Приймальної комісії: +38 (096) 760 79 16  [email protected].

6

Наступний доповідач – заступник директорки з навчальної роботи Олег КАЛАТАЛО - запропонував затвердити зміни і доповнення до Положення про академічну мобільність студентів у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» та до Положення про порядок використання коштів, призначених на виплату стипендій, матеріальної допомоги та заохочення студентам, а також про іменні та персональні стипендії закладу освіти ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» у зв’язку із Постановою Кабінету Міністрів України №599 від 13 травня 2022 року «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питань академічної мобільності». Шляхом відкритого голосування рішення прийнято одноголосно «за».

Олег КАЛАТАЛО запропонував затвердити Положення про академічну мобільність студентів у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» у новій редакції. Шляхом відкритого голосування рішення прийнято одноголосно «за».

7

У різному заступниця директорки з виховної роботи Галина ПРОЦИК нагадала про проведення виборів голови студентської ради, які відбудуться 07 червня.

Насамкінець Світлана ПИЛИПИШИН побажала усім міцного здоров'я, спокійного і мирного неба над головою.

Галина ПАНЬКІВ,
секретарка педагогічної ради
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook