Революція: припаркувати машину у Рівному можна он-лайн

3 червня 2022 року

Інноваційне розв'язання болючої проблеми міста запропонували студенти.

Напередодні у Рівному презентували рішення, що може регулювати діяльність відкритих і закритих паркінгів у Рівному.

Шестеро рівненських студентів, учасники програми RenomeLab, анонсували власний продукт «єПарковка». Їх об'єднала ідея робити своє місто кращим: "За останні роки в нашому місті кількість авто різко зросла. Розмістити його у центральній частині стало важко, а іноді зовсім неможливо. Водії паркуються хаотично, не відчувають за це відповідальності, адже рідко отримують штрафи. Як наслідок, маємо нові затори, ДТП, нераціональне використання палива і власного часу".

єПарковка - це єдина екосистема узбічних та закритих паркінгів. Вільні місця фіксуватиме спеціальна система, діятиме відеоспостереження із розпізнавання автомобільних номерів та водія. Розрахунок здійснюватиметься через мобільний додаток або ж на місці у паркоматі. 

За підрахунками розробників, при вартості паркомісця 15 грн/год, з паркінгу на 35 місць, щомісяця до бюджету Рівного могли б надходити додаткові 126 000 гривень. Окрім цього, місто отримало б впорядковане паркування, нові робочі місця та єдину прозору систему паркінгів.  

За допомогою єПарковка власники закритих паркінгів легко здаватимуть свої слоти в оренду та отримають доступ до готового програмного рішення, що автоматизує всі процеси. Водії зможуть знайти вільне місце та отримати детальну схему проїзду до нього.

За час підготовки та розробки даного проекту, шестеро студентів з різних вищих навчальних закладів Рівного, зокрема двоє з ВСП "РФК НУБіП України" (Драгальчук Богдан та Свирид Дмитро 41-ІП група), стали справжньою командою, яка готова принести зміни в інфраструктуру нашого міста. Після анонсування продукту «єПарковка», команда планує налагодити співпрацю з містом та розпочати підготовку для впровадження свого рішення. Вже зовсім скоро ці студенти зроблять свій вклад в розвиток рідного міста та покращать життя всіх містян

Рішення викликало інтерес у представників Муніципальної варти Рівного. Аналоги такої системи працюють у багатьох країнах Європи, зокрема у Франції, Польщі, Німеччині тощо.


Джерело: https://radiotrek.rv.ua/news/revolyuciya-priparkuvati-mashinu-u-rivnomu-mozhna-on-layn_289501.html

https://itvmg.com/news/u-rivnomu-predstavili-tsifroviy-servis-dlya-rehulyuvannya-parkuvan-video-74502


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook