КОНКУРС ПРЕДМЕТНИХ ГУРТКІВ

16 травня 2022 року
Відповідно до «Положення про проведення Фестивалю студентської науки в Національному університеті біоресурсів і природокористування України» 13 травня 2022 року у ВСП «Боярський фаховий коледж НУБіП України» пройшов І етап – Конкурс предметних гуртків.
Його учасниками стали:
       Гурток маркетингу «SMM STARS» (керівник Толстих Анна, викладач маркетингових дисциплін). Гуртківці значну роль приділяють рекламній діяльності – знімають відеоролики про спеціальність «Маркетинг», беруть участь у семінарах, тренінгах, створюють рекламні проспекти.
«Світ історії» (керівник Радченко Людмила, викладач історії). Робота цього гуртка багатопланова – простежується цілеспрямована співпраця: Боярський ліцей «Престиж» - Боярський фаховий коледж – НУБіП України. Гуртківці не тільки вивчають історію рідного краю, вони подорожують Україною, займаються профорієнтаційною роботою, мають власну групу #History (Боярський фаховий коледж /Ліцей «Престиж») на Facebook, яка налічує 2,5 тис. осіб. Значна увага приділяється співпраці з НУБіП України – постійна участь у конференціях, семінарах, публікація статей.
      Літературно-драматичний гурток «Лілея» (керівник Сідорова Наталія, викладач української мови і літератури). Одне з найголовніших завдань в роботі викладача - зробити вихованця творчою особистістю. Мистецтво з його унікальними можливостями цілісного впливу на особистість виступає не тільки джерелом естетичного виховання, а й універсальним засобом творчого розвитку студентів. Театр – синтетичне мистецтво, і долучення студентів-гуртківців до різнобічної діяльності, зумовленої специфікою театру, відкриває широкі можливості для розвитку їх здібностей. Роботу гуртка спрямовано на формування в здобувачів освіти вмінь та навичок сценічного мовлення і руху; удосконалення виразного читання; виховання естетичних почуттів; розвиток творчої фантазії й уяви, виховання гуманістичних загальнолюдських цінностей. Основний зміст занять гуртка: рольові ігри, етюди, імпровізації навчального характеру в поєднанні з роботою над п’єсою; виконання самостійних творчих завдань; проведення бесід про мистецтво; попередній розбір та аналіз твору та робота над його сценічним втіленням; оформлення вистави й показ її глядачам.
    ІТ гурток (керівник Семенюта Ірина, викладач ІТ). Основною метою роботи гуртка спрямований на розвиток логічного мислення через програмування, творчих здібностей через створення електронних зображень та компонування тематичних блогів;  формування теоретичних знань, умінь і навичок студентів з основ комп’ютерних презентацій та практичних навичок використання засобів сучасних інформаційних технологій у подальшій діяльності. Гуртківці постійні учасники міжнародних і всеукраїнських конкурсів з програмування, комп’ютерної графіки і дизайну, інформатики. Створили власний чат бот в телеграм каналі, підписувачами якого стали не лише студенти і викладачі коледжу, а й батьки та абітурієнти.
     «Ліс і його ресурси» (керівник Степаненко Людмила, викладач лісогосподарських дисциплін). Діяльність гуртка спрямована на розвиток наукових і практичних здібностей та вміння проводити наукові дослідження в галузі лісового господарства. Набуті навички і вміння студенти ефективно демонструють на різного рівня наукових і освітніх заходах, олімпіадах, змаганнях з лісового багатоборства, в інтелектуальних заходах професійного спрямування,
«Світ фінансів» (керівник Богомолова Наталія, викладач економічних дисциплін). Гурток об’єднав студентів, які цікавляться актуальними питаннями у сфері фінансів. Він сприяє розвитку зацікавленості здобувачів освіти у майбутній професійній діяльності, формує в них інтерес до глибокого вивчення навчальних дисциплін та набуття навичок науково-дослідної роботи. Завдання гуртка: формування загальних та спеціальних (фахових) компетентностей здобувачів освіти за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»; обговорення актуальних актуальних питань розвитку сфери фiнансiв; активізація науково-дослідної роботи студентів, у т.ч. підготовка здобувачів до участі у науково-практичних конференціях, олімпіадах, конкурсах студентських наукових робіт; підготовка до публікації наукових статей, тез тощо; удосконалення навичок публічних виступів.
     «Сучасні технології проведення землевпорядних робіт» (керівник Пушкар Алла, викладач землевпорядних дисциплін). Мета діяльності - поглиблення знань студентів спеціальності «Геодезія та землеустрій», підтримання тісного зв’язку з роботодавцями, участь у різноманітних конкурсах, семінарах, конференціях тощо. Гуртківці – активні учасники заходів, які проводяться в коледжі та поза його межами.
     «Екосфера» (керівник Манішевська Надія, викладач екологічних дисциплін). Члени гуртка значну увагу приділяють вирішенню екологічних проблем, беруть участь в екологічних акціях, займаються сортуванням сміття, просвітницькою роботою. Вони постійні учасники семінарів, конкурсів, тренінгів. Борються за чисте довкілля і здоровий спосіб життя.
Мета та завдання мовно-літературних гуртків «Свічадо» (керівник Гаць Тетяна, викладач української мови і літератури) та «Гроно» (керівник Олександренко Світлана, викладач української мови і літератури), не дублюючи навчальну програму, логічно доповнити її, розширюючи і поглиблюючи знання з української мови та літератури; створити умови для розкриття потенціалу здібних студентів, які мають нахил до творчої роботи та вивчення дисциплін гуманітарного профілю; сприяти поглибленню та урізноманітненню знань з української мови та літератури, культури усного і писемного мовлення, вироблення навичок граматичного письма, оформлення творчих робіт, збирати, систематизувати і описувати літературознавчі факти; формувати національну гордість за нашу мову, бажання боротися з її забрудненням; виховувати якості патріота України.
      По закінченню конкурсу комісія відмітила, що, незважаючи на виклики сьогодення, у коледжі проводиться активна гурткова роботи. Крім навчання, студенти мають змогу не тільки вдосконалювати свої знання, але й займатися улюбленою справою, відчувати себе корисними суспільству.
      У результаті обговорення перше місце отримав гурток «Екосфера» (керівник Манішевська Надія, викладач екологічних дисциплін). На другому місці - «Світ історії» (керівник Радченко Людмила, викладач історії). На третьому - ІТ гурток (керівник Семенюта Ірина, викладач ІТ).
 

Наталія Гапонюк, завідуюча НМК 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook