Продовжується стажування асистента кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька Валерії Юстинюк

3 червня 2022 року

Асистент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька Валерія Юстинюк продовжує своє стажування у Центрі здоров'я тварин та безпечності харчових продуктів при Коледжі ветеринарної медицини Університету Міннесоти, що розпочалося у січні 2022 року.
Центр здоров’я тварин і безпечності харчових продуктів відіграє ключову роль у захисті людей від зоонозів і захворювань, які передаються через харчові продукти, активно долучаючись до просвітницької роботи та досліджень, які об’єднують місцевих та світових експертів. Результатом тісної міждисциплінарної співпраці є розробка рішень спільних проблем у ветеринарній медицині та охороні здоров’я людей.

 

Під час стажування Валерія активно працює над поточними проектами центру, а також долучається до освітніх і наукових заходів, удосконалюючи свої практичні навички та теоретичні знання.
Одним із завдань, над якими працює Валерія, є моніторинг інфекційних хвороб свиней у світі та визначення ризиків занесення того чи іншого патогена на територію Сполучених Штатів. З цією метою використовуються доступні інструменти та джерела інформації, а також тісна співпраця з місцевими експертами.

Важливою складовою стажування є практична підготовка. Володіння практичними навичками особливо важливе в разі реагування на спалахи небезпечних хвороб, коли необхідно діяти швидко, згідно плану, дотримуючись всіх заходів безпеки. Долучившись до тренінгу, організованому Управлінням штату Міннесоти Міністерства сільського господарства США, Валерія Юстинюк опанувала навички роботи у польових умовах під час реагування на спалах високопатогенного грипу птиці.

Крім оволодіння професійними навичками, стажування дає можливість відвідувати освітні заходи та розвивати викладацький потенціал, опановуючи сучасні методики та прийоми викладання. Адже для викладача надзвичайно важливо не просто бути професіоналом своєї справи, але і вміти зацікавити та донести потрібну інформацію до студента та передати йому свій досвід.

Крім науково-практичної діяльності, Валерія активно долучається до соціальних заходів, метою яких є висвітлення подій в Україні та висловлення підтримки українцям.

Так, Валерія постійно бере участь у акціях на підтримку України, а також долучилася до обговорення за круглим столом “Локальні відголоски війни в Україні” у якості спікера, де змогла поділитися власною історією та заохотити учасників долучатися до волонтерських організацій і підтримувати Україну в боротьбі за свою свободу.

 

Лариса Шевченко, професор кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К.Скороходька
 



 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook