1 червня – Міжнародний день захисту дітей!

1 червня 2022 року

 

1Діти - це головна радість і надія для батьків. Вони - справжнє майбутнє не тільки для держави, а й для всього світу.

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children» - прекрасне свято радості та надії. Саме в дітях - продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Цікаве спостереження виявило одне медичне дослідження, проведене за кордоном. Воно показало, що якщо під час вагітності мама хворіє або починає страждати від пошкодження певного органу, то дитина з утроби матері посилає їй стовбурові клітини, які сприяють відновленню.

Метою цього дня є привернення уваги до потреб та прав дитини.

Саме 1 червня вся світова спільнота закликає зупинити домашнє насильство над дітьми, проводить освітні кампанії для дітей про те, куди вони можуть звернутися в разі обмеження їх прав, і вчить суспільство враховувати потреби дитини. Організатори розважальних заходів у свято Міжнародного дня захисту дітей влаштовують конкурси для дітей та дорослих, щоб показати: ніхто, крім дорослих, не в змозі допомогти дітям. За даними проекту DilovaMova.com, Міжнародний День захисту дітей - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерації жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року і вперше його відсвяткували в 1950 році. Потім ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги: батьків, вихователів, учителів, наставників.

Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі і перешкоди.

2345678

Сьогодні цей день набуває особливого значення, адже, на превеликий жаль, в Україні війна, на якій гинуть діти, зазнають фізичного і психічного тиску, їх депортують, вони стають сиротами, дітям бракує тепла, дружнього спілкування з однолітками, справжнього дитинства і мирного неба над головою!

Діти - це наше майбутнє, сенс нашого життя і щастя.

Нехай закінчиться війна і всі біди промайнуть як страшний сон, котрий тікає з першими промінчиками сонця. Нехай дітям завжди світить сонце яскраво, життя дарує приємні подарунки, а вночі на чистому небі будуть для них сяяти мільйони красивих зірок.

Василь Лещук,
практичний психолог коледжу
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook