На юридичному факультеті відбувся круглий стіл на тему «Сучасні тенденції розвитку правової науки та освіти».

26 травня 2022 року

               В рамках відзначення 124 річниці НУБіП України 26 травня 2022 року кафедра міжнародного права та порівняльного правознавства взяла участь у круглому столі на тему «Сучасні тенденції розвитку правової науки та освіти», що був підтриманий всіма кафедрами факультету. Модератором круглого столу виступила к.ю.н., доцент Головко Людмила Олександрівна.

          Декан юридичного факультету, д.ю.н., професор Яра Олена Сергіївна відкрила круглий стіл з вітальним словом та відмітила необхідність продовження наукових досліджень актуальних та важливих питань правничої науки та освіти в сьогоднішніх умовах.
З вітальним словом та словами підтримки до української наукової спільноти виступив проректор Університету Данубіус м. Сладковічово, Словаччина Фунта Растіслав. НУБіП України з 2017 року підтримає тісні наукові та освітні зв`язки з цим словацьким університетом. Пан Фунта високо оцінив наукову та освітню діяльність юридичного факультету НУБіП України під час війни в Україні.
 
Багаторічний партнер наукових проектів кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, к.ю.н., доцент факультету менеджменту і економіки Університету Томаша Баті з Чехії Зіха Іржі привітав учасників круглого столу з 124-ю річницею Університету. Він згадав, як 4 роки тому в стінах НУБіП він брав участь у святкуванні 120 річниці нашого університету. Пан Зіха висловив надію на подальшу співпрацю між університетами і реалізацію нових наукових та освітніх проектів.
Завідувач кафедри д.ю.н., професор, Ладиченко Віктор Валерійович, підняв у своєму виступіпитання забезпечення екологічної безпеки. На конкретних прикладах сміттєзвалищь у Іванівській ОТГ Вінницької області розповів про особливості поводження з твердими побутовими відходами у селах ОТГ, наголосив на необхідності швидкого створення програм з поводженням з твердими побутовими відходами в ОТГ.
 
Діяльність волонтерів розкрив у виступі Кідалов Сергій Олександрович, к.ю.н., доцент, доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, який поділився думками щодо необхідності законодавчої підтримки волонтерського руху під час воєнного стану.
Узагальнюючи результати наукової дискусії, учасники круглого столу прийняли резолюцію, в якій визначили нагальні напрями вдосконалення вітчизняного законодавства.
Віктор Ладиченко
заступник декана юридичного факультету з наукової роботи
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook