Нова навчальна лабораторія «Технології кормів та кормових добавок» відкрита факультетом тваринництва та водних біоресурсів до 124 річниці НУБіП України

30 травня 2022 року
     Чергову оновлену навчальну лабораторію «Технології кормів та кормових добавок» кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П,Д. Пшеничного відкрито 27 травня 2022 р.

     Лабораторію урочисто відкрили проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслан Кононенко та завідувач кафедри годівлі тварин та технології кормів Михайло Сичов.

     Навчальна лабораторія дасть змогу студентам ОС «Бакалавр» та «Магістр» отримати теоретичні знання та практичні навички з визначення якості кормів. Окрема секція лабораторії обладнана для вивчення якості кормів для дрібних тварин, визначення якості та поживності як м’ясних продуктів, так і готових комбікормів.
     Компанія «Йозера Україна» безкоштовно розмістила лінійки сухих повнораціонних кормів для собак та кішок, аби студенти мали змогу вивчати їх склад та органолептичні показники, а також контейнери для зберігання розпакованих кормів і годівниці. Також планується отримати зразки кормів для проведення хімічного аналізу студентами.

     Секції для визначення якості грубих та силосованих кормів забезпечать можливість студентам визначати органолептичні показники, вологість, активну кислотність (pH), вміст органічних кислот, якість загального змішаного раціону.
     Секція для визначення якості зернових кормів дасть змогу вивчати способи їх підготовки до згодовування, зокрема подрібнення та його якість, органолептичні показники, натуру.
     Лабораторія також обладнана приладами для визначення вмісту структурних вуглеводів та жиру у кормах. Аудиторія оснащена мультимедійним проектором та інформаційними стендами.

     Завідувач кафедри поділився планами щодо подальшої модернізації. Наступним кроком буде оновлення лабораторії хімічного аналізу кормів. Кафедра крім класичних методів володіє деякими унікальними методиками, зокрема визначення структурних вуглеводів кормів (ADF, NDF), КДК-протеїну, ефективної клітковини та має відповідне обладнання. Проте потребує ремонту аудиторія, необхідні лабораторні меблі, а також деякі прилади, що дадуть змогу, як покращити підготовку студентів, так і розширити спектр науково-дослідних послуг.

Сергій Грищенко,
заступник декана факультету
тваринництва та водних біоресурсів

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook