Використання освітньої онлайн платформи Coursera для ЗВО

27 травня 2022 року

 

1В четвер 26.05.2022 відбувся вебінар «Використання освітніх онлайн платформ для університетів: Coursera» для уповноважених осіб за впровадження онлайн-освіти в закладах.

Відкриваючи вебінар, генеральний директор директорату цифрової трансформації МОН Дмитро ЗАВГОРОДНІЙ розказав що в умовах, коли безліч людей виїхало в інші регіони України та за кордон ми потребуємо швидких рішень щодо трансформації наших підходів до освіти. МОН протягом цих трьох місяців зверталось до дуже багатьох компаній щодо можливості підтримати нашу освіту. І сьогодні ми можемо говорити про один із таких зразків найбільших партнерів щодо контенту для закладів вищої та фахової передвищої освіти це платформа coursera. Coursera завжди підтримувала Україну в тому числі і під час першої хвилі пандемії. Саме тоді ми побачили що дистанційні курси це дуже затребувана серед українських студентів форма для отримання знань.

У своїй доповіді підтримку впровадження відкритих-онлайн курсів в освітні програми закладів освіти висловила заступник голови Національного агентства із забезпечення якості освіти Олена ЄРЕМЕНКО. Сучасний роботодавець ставить високі вимоги до якості знань фахівців тому чим більш гнучкою буде освітня програма, чим більше вона буде містити в собі різноманітні курси це лише буде збільшувати привабливість навчального закладу.

Під час вебінару розглянуто наступні теми:

  • особливості організації навчання на базі платформи «Coursera»;
  • роль уповноважених представників закладів у керуванні процесами реєстрації, надання доступу до курсів, моніторингу результатів;
  • можливі підходи та моделі впровадження відкритих онлайн курсів в освітні програми;
  • форми взаємодії з мережею уповноважених представників закладів освіти

З цими технічними аспектами ознайомив слухачів Юрій ЗУБАНЬ голова навчально-методичної підкомісії з дистанційного навчання МОН. Він зокрема, пояснив про існуючі моделі використання відкритих курсів в закладах освіти та як заклад освіти може їх використовувати. Службою підтримки, за запитами ЗВО, вже створено окремі спільноти на платформі Coursera, які називаються програмами де можна формувати напрямки курсів. Кожен з запрошених учасників є адміністратором програми і може долучати викладачів і студентів до відкритих курсів. Таку програму створено і для нашого коледжу: https://www.coursera.org/programs/2636-bieriezhans-kii-fk-nubip-ukrayini-yomde?currentTab=CATALOG 

234567891011

Переглянути запис вебінару можна за посиланням: https://youtu.be/J-0Qzvfu5FU

Сергій ШТОГРИН,
уповноважений за впровадження
онлайн-освіти в коледжі
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook