26 травня 2022, 17:14
НУБІП
Незважаючи на складні умови для проведення навчальної роботи, пов’язані військовою агресією ворога, бакалаври випускного курсу спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство» успішно склали екзамен з дисципліни «Технологія зберігання та переробки плодів та овочів».
Екзамен був проведений згідно розкладу 25 травня. Вивчення дисципліни студенти ефективно поєднували з роботою за фахом, перебуванням в територіальній обороні (3 студентів), волонтерською роботою (2 студенти). До того ж, протягом семестру у багатьох були проблеми зі стабільним Інтернетом, декому довелося виїхати в більш безпечні місця. Однак, приємно підкреслити, що всі 20 студентів 4 курсу та 3 курсу скороченого терміну навчання виконали необхідні завдання щодо вивчення дисципліни, були присутніми на екзамені, вчасно розпочали його та успішно написали!
Для вивчення дисципліни використовували всі можливі засоби комунікації – месенджери, Інтернет, мобільний зв'язок. Однак, основним інструментом для здобування та оцінювання знань став електронний навчальний курс з дисципліни, розроблений на платформі Elearn. Студенти мали змогу вчасно та у будь-якому місці опрацювати, виконати та здати на оцінювання всі необхідні завдання. Модульні та екзаменаційну роботи студенти теж виконували на платформі електонного навчального курсу з дисципліни «Технологія зберігання та переробки плодлів та овочів».
Одночасно з написанням екзамену була організована он-лайн конференція, під час якої студенти мали змогу отримати відповіді на запитання, що виникали під час виконання роботи. Потрібно зазначити, що студенти отримали досить високі бали за підсумкову роботу – середній бал склав 22,6.
Після перевірки виконаних завдань була проведена онлайн співбесіда, протягом якої шляхом запитань, відповідей студентів та роз’яснень (за потреби) було визначено остаточну оцінку за вивчення дисципліни.
У підсумку, за результатами навчальної роботи протягом семестру, проведеного екзаменаційного контролю та співбесіди три студенти отримали найвищі оцінки «відмінно», вісім – «добре», решта – «задовільно».
Викладачі побажали студентам успішного закінчення сесії та вступу до магістратури, якнайшвидшої перемоги та мирного неба, а також запросили на кафедру для подальшого навчання і виконання магістерських робіт.
Оксана Завадська,
доцент кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослиннитцва ім проф. Б.В.Лесика