Крокуємо до бажаного результату – у студентів захисту рослин, біотехнологій та екології розпочалась екзаменаційна літня сесія.

25 травня 2022 року

   Останній місяць весни традиційно асоціюється з закінченням навчання та початком екзаменаційної сесії. 23 травня близько 400 студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології розпочали складати підсумкове оцінювання знань з дисциплін, що передбачені навчальним планом. Всі заліки та екзамени, в умовах воєнного часу, проводяться дистанційно. Викладачі використовують добре зарекомендовані платформи Cisco Webex Meetig та Zoom, остаточне тестування проводять на базі платформи Elearn. Оскільки, дистанційне написання відповідей не дає повної картини про залишкові знання, екзаменатори організовують та проводять онлайн співбесіди. На співбесідах, вони коментують відповіді студентів на відкриті запитання та оголошують підсумкові оцінки. Таким чином, визначається остаточний рівень знань здобувача вищої освіти.
  Декан факультету Юлія Коломієць, в обов’язковому порядку, провела перевірку додержання вимог проведення екзаменів, зафіксувала присутність студентів, провела їхню персональну ідентифікацію.


   Студенти спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» склали іспити з таких дисциплін: філософія, хімія органічна, іноземна мова, контроль бур’янів, загальна мікологія, ОНД у захисті рослин, основи біотехнології у захисті рослин, загальну ентомологію, загальну фітопатологію, сільськогосподарську ентомологію, сільськогосподарську фітопатологію, вибіркові дисципліни.
   Студенти спеціальності 101 «Екологія» склали іспити з таких дисциплін: біологія, кліматична політика з основами метеорології і кліматології, основи екологічної культури і освіти, природоохоронне законодавство та екологічне право, техноекологія, заповідна справа, вступ до фаху, іноземна мова, агроекологія, екологічний контроль та аудит, цивільний захист та охорона праці, фізіологія рослин, екологічний аудит.


   Студенти спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» склали іспити з таких дисциплін: історія української державності, іноземна мова, інженерна та комп’ютерна графіка, екологія, аналітична хімія, філософія, фізіологія рослин, політологія, промислова біотехнологія, молекулярна біотехнологія, біологія лікарських рослин, цивільний захист, інформаційні технології.
    Це перелік далеко не всіх дисциплін, які студенти вже здали за такий короткий проміжок часу, а саме з 23 травня по 25 травня.
  До речі, на початку травня, виявили труднощі у студентів 2-го курсу спеціальності 101 «Екологія» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» зі своєчасною здачею практичних робіт з аналітичної хімії. Саме з цього предмету було до 40% не атестованих студентів. Такий відсоток був обумовлений тим, що не всі студенти мали змогу вкластися у необхідні терміни, які встановлені у практичних роботах. Хтось змушений був покинути місто, хтось продовжує боронити Батьківщину в лавах Збройних Сил та Територіальної оборони, а дехто займається волонтерством. Керівництво прийняло рішення скорегувати та продовжити терміни здачі практичних робіт з аналітичної хімії. Це дало необхідний результат, адже більшість студентів успішно були атестовані.
   Разом з тим, у студентів 4-го курсу проходить підготовка до державного кваліфікаційного іспиту. Викладачі організовують відповідні консультації, де розглядають варіанти питань, які можуть зустрітися в екзаменаційних білетах. Такі консультації допоможуть студентам звернути увагу на ключові теми та суттєво просунутися у підготовці до іспиту.


   Сесія триватиме до 3 червня. Результати перших днів різні, але в сучасних умовах, наші студенти зуміли зібрались, сконцентруватись, організувати себе до самостійної роботи, плідно, старанно попрацювати й отримати «Відмінно» та «Добре». Безумовно, це заслуговує на похвалу!
  Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології, завдяки злагодженій праці викладацького колективу та активним прагненням студентів, сміливо крокує до бажаного результату! Бажаємо всім успіху, натхнення та реалізації задуманого!

Заступник декана
з наукової та міжнародної діяльності Валерія Бондарь
та Наталія Батрак 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook