ПІДВИЩЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ

24 травня 2022 року

 

1 Хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед,
і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище.
У цьому й полягає основна місія сучасного викладача.

Швидкий розвиток сучасної науки, постійне оновлення інформації, підвищення вимог до будь-якого професіонала щодо його професійної компетентності потребують від кожної особистості прагнення й уміння систематично та наполегливо займатися самоосвітою. Сучасна педагогіка має потребу у висококваліфікованих спеціалістах, які здатні творчо підходити до організації навчального процесу та досягати високих якісних результатів.

Крім того, що педагог щодень викладає, перевіряє якість знань, планує, готується до нових занять, ще й потрібно постійно бути «в тренді» і розвиватись – підвищувати професійний рівень, удосконалювати теоретичні знання і професійні компетентності.

Самоосвіта викладача – це провідна форма вдосконалення професійної компетентності, що полягає в засвоєнні, оновленні, поширенні й поглибленні знань, узагальненні досвіду шляхом цілеспрямованої, системної самоосвітньої роботи, спрямованої на саморозвиток та самовдосконалення.

Упродовж 2021 – 2022 навчального року викладачки циклової комісії спеціальних економічних дисциплін Валентина РУДНИК і Уляна ДУДКА неодноразово були слухачами різноманітних семінарів, вебінарів, майстер – класів, які розробляються і проводяться компанією «Київська бухгалтерська служба» 7eminar.com – однією з найбільших платформ України зі створення онлайн-курсів підвищення кваліфікації для фахівців у галузі бухгалтерського обліку та оподаткування.

721034

Серед спікерів Бухгалтерської платформи № 1 - авторитетні експерти з обліку, податків і фінансів, професіонали - практики Тимур АЛІЄВ, Сергій ДРОБОТТЯ, Тетяна МОЙСЕЄНКО, Мар’яна КАВИН, Олександр СМИРНОВ, Олена ГАБРУК та інші, у доступній формі, професійною мовою, з величезною кількістю прикладних ситуацій розповідають про останні зміни в законодавстві стосовно обліку і звітності, особливості оподаткування підприємств, тонкощі процесів перевірок. 

8956

Зокрема, викладачки взяли участь:

  • 6 жовтня 2021 року у Великому квартальному семінарі;
  • 21 жовтня 2021 року у Великому online – семінарі із заробітної плати;
  • 4 листопада 2021 року у семінарі «Про оплату праці, нарахування добових, лікарняних та декретних в 2022 році»;
  • 16 листопада 2021 року у майстер-класах «Методи та способи оптимізації заборгованості: практичні кейси» і «Бухгалтерська довідка: вплив на фінансовий результат»;
  • 22 листопада 2021 року у «Довгострокова чи короткострокова: як класифікувати заборгованість»;
  • 8 грудня 2021 року у Великому бухгалтерському online – семінарі;
  • 15 грудня 2021 року у вебінарі «Податковий вибух: податкові зміни, які чекають на бізнес»;
  • 5 січня 2022 року у Великому Бухгалтерському Online-Марафоні «Все про ПДВ»;
  • 7 лютого 2022 року у майстер –класі «Підготовка облікових даних для складання звітності»;
  • 12 березня 2022 року у вебінарі «Топ-13 найгарячіших питань по зарплаті, ЄСВ та лікарняним»;
  • 7 квітня 2022 року у вебінарі «Кадрова майстерня бухгалтера»;
  • 4 травня 2022 року у майстер-класі «Зміни в розрахунку середньої зарплати (постанова №100): як з травня нараховувати відпускні та інші виплати».

Самоосвіта сприяє формуванню компетентностей, володіння якими є вимогою часу, запорукою гармонійного розвитку та формує образ викладача як успішної людини, при цьому дозволяє розширити межі власного світогляду, отримати новий досвід. Слова німецького філософа Дістервега будуть дуже доречні: «Ти лише до тієї пори здатний сприяти освіті інших, поки продовжуєш працювати над власною освітою...».

Валентина РУДНИК,
викладачка спеціальних економічних дисциплін
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook