Потужний науковий потенціал факультету та перспективи наукової роботи в майбутньому – у фокусі робочої наради.

19 травня 2022 року

   19 травня 2022 року об 11.00 на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології відбулось засідання за головування проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка. Зустріч пройшла в онлайн режимі разом з деканом факультету Юлією Коломієць та заступником декана з наукової та міжнародної діяльності Валерією Бондарь. Мета зустрічі – обговорення перспективних тематик наукових досліджень на 2023 рік.


   Нарада розпочалась з вступного слова проректора Вадима Кондратюка, який розповів про першочергові завдання, поставлені ректором Станіславом Ніколаєнком, які стосуються фінансування наукової діяльності університету. Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, повідомив присутніх про зміни фінансування наукових досліджень у 2022 р. зазначивши, що залучати кошти можна не лише через проєкти МОН, але й за рахунок надавання консультацій, наукових послуг. Крім того, необхідно активізувати пошук міжнародних партнерів для написання актуальних і нагальних нинішніх наукових завдань.
   Кожен із завідувачів кафедр, а саме Світлана Прилуцька, Олена Наумовська, Алла Клепко, Микола Доля, Дмитро Гентош, Ярослав Лікар окреслили стан підготовки перспективних проєктів. Науковцями факультету на розгляд до науково-дослідної частини подано 10 проєктів на 2023 рік. У 2021 році кафедрами факультету до спецфонду було залучено коштів на загальну суму понад 2 000000 грн. Ми маємо надію, що 2022 рік буде таким же успішним та плідним щодо залучення.


   Співробітниками кафедри екології агросфери та екологічного контролю вже залучено 120 000 грн. З`явився відповідний наказ Міністерства освіти і науки України від 20.03.2022 № 264 «Про затвердження плану заходів з реалізації міжнародних наукових та науково-технічних програм і проєктів за напрямом «Наука» на 2022 рік»» та наказ Міністерства освіти і науки України від 07.04.2022 № 314 «Про фінансування спільних українсько-чеських науково-дослідних проєктів у 2022 році».
   Наступним важливим показником впровадження наукової діяльності є публікаційна активність науково-педагогічних працівників у видання, які входять до наукометричних баз даних Scopus та Web of Science. Станом на 1 травня 2022 року викладачі опублікували 37 статей: 14 – в Scopus, 11 – Web of Science.
   Потужний науковий потенціал факультету дозволяє з впевненістю реалізовувати міждисциплінарні проєкти, комплекс науково-дослідних робіт за бюджетними, договірними та ініціативними програмами. Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології не лише вірить у світле майбутнє, а й ставить перед собою сміливі цілі та рішуче крокує вперед. Все буде Україна!

Заступник декана
з наукової та міжнародної діяльності Валерія Бондарь
та Наталія Батрак

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook