Євгенія Кривов’яз поділилася із майбутнім магістрам-землевпорядниками лайфхаками і порадами з підготовки мотиваційного листа

18 травня 2022, 9:00
факультет землевпорядкування
     Як відомо, у 2022 році долю майбутніх вступників, при вступі до закладів вищої освіти, також буде вирішувати мотиваційний лист. Уперше він відіграватиме таку важливу, а й подекуди вирішальну роль під час вступної кампанії. Саме його підготовка викликала багато питань у студентів випускних курсів факультету землевпорядкування. Що порадити, як успішно підготувати мотиваційний лист та на яких моментах акцентувати увагу дізнавалися юні землевпорядники від заступниці відповідального секретаря Приймальної комісії НУБіП України Євгенії Кривов’яз.
 
     Для роз’яснення особливостей підготовки мотиваційного листа, його структури, вимог до оформлення, термінів і способів подання, а також критеріїв оцінювання 17 травня 2022 р. факультетом землевпорядкування було організовано майстер-клас з написання мотиваційного листа для випускників бакалаврів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».
     На початку зустрічі декан факультету Тарас Євсюков звернувся до учасників вебінару – майбутніх вступників до магістратури НУБіП України зазначивши, що перше враження про абітурієнта приймальна комісія буде отримувати саме за мотиваційним листом. Він демонструє бажання молодої людини навчатися саме тій професії, яку вона обирає та саме в цьому закладі вищої освіти. Потому Тарас Олексійович запросив до слова заступницю відповідального секретаря Приймальної комісії НУБіП України Євгенію Кривов’яз і попросив її детально зупинитися у питаннях, що найбільше цікавлять вступників.
 
    Насамперед, зазначила Євгенія Вікторівна, мотиваційний лист – це як перша зустріч студента із університетом та університету із студентом, на якій кожен має показати себе з найкращої сторони та переконати один одного у вірності вибору. У мотиваційному листі вступником пояснюються причини, через які він вважає себе найкращим кандидатом для вступу на відповідну освітню програму. Важливо, зазначала спікер, щоб структура мотиваційного листа складалася із трьох складових: змісту, основної і заключної частини. Даний документ може писатись як «відруки» так і друкуватись – це залишається правом вибору вступника. Також під час зустрічі було наголошено і обґрунтовано важливість даного документу при вступі у 2022 році. Його обсяг, бажано, щоб не перевищував двох сторінок. Потім доповідач перейшла до всіх важливих моментів написання мотиваційного листа, та привела приклад для кращого розуміння і стовідсоткового сприйняття майбутніми абітурієнтами.
 
     По завершенні вже традиційно перейшли до обговорення. Присутні учасники отримали відповіді на всі питання, що їх цікавили. Для тих студентів, які з певних причин не змоги долучити до майстер-класу із написання мотиваційного листа прийнято рішення розмістити матеріали презентації Євгенії Кривов’яз у телеграм-каналі (https://t.me/+-VXU7B0hLDo3MDUy), що створений для цілодобової онлайн-консультації і допомоги вступникам в магістратуру НУБіП України на спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій».
 
Олександр Шевченко,

заступник декана факультету землевпорядкування 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook