Семінар-нарада з визнання результатів навчання здобувачів вищої освіти, здобутих ними шляхом неформальної та/або інформальної освіти

19 травня 2022 року

 

1У Меморандумі неперервної освіти Європейського Союзу (2000 р.) зазначено: «Досі при формуванні політики в галузі освіти враховувалася лише формальна освіта… Континуум неперервної освіти робить неформальну та формальну освіту рівноправними учасниками процесу навчання».

Сьогодні система неформальної освіти у розвинених країнах посідає один щабель з формальною, а подекуди й вищий, оскільки саме тут людина знаходить оптимальні умови для творчого особистісного розвитку.

З метою розширення можливостей отримання неформальної освіти здобувачами вищої освіти та на виконання «Порядку визнання результатів навчання здобувачів вищої освіти, здобутих ними шляхом неформальної та/або інформальної освіти, у Національному університеті біоресурсів і природокористування України» 18 травня 2022 року в дистанційному форматі пройшов семінар-нарадана базі факультету інформаційних технологій з використання ресурсів платформ Coursera та EdX для неформальної освіти здобувачів освіти.

Зі вступним словом до учасників семінару звернувся Шинкарук Василь Дмитрович, проректор з науково-педагогічної роботи.

23

З доповіддю «Порядок зарахування результатів неформальної освіти студентам НУБіП України» виступив Рудик Ярослав Михайлович, начальник навчального відділу, який поінформував учасників про нормативну базу, яка вже прийнята в університеті щодо визнання результатів навчання здобувачів вищої освіти,здобутих ними шляхом неформальної та/або інформальної освіти

Декан факультету інформаційних технологій Глазунова Олена Григорівна у своїй доповіді ознайомила слухачів з платформами Coursera та EdXта їх можливостями для використання в освітньому процесі НУБіП України. Порядок зарахування сертифікатів проходження курсів відкритих онлайн-платформ для підвищення кваліфікації НПП згідно з вимогами «Положення про підвищення кваліфікації НІШ НУБіП України» розкрила у своїй доповіді Кліх Лариса Володимирівна, завідувач навчально-методичного відділу.

Загалом, семінар був корисним, але це лише перші спроби імплементувати новітні форми і методи навчання в освітній процес університету. Чекаємо на наступні семінари, під час яких буде остаточно відшліфована система визнання результатів навчання в неформальній освіті.

Ольга ЯКИМОВИЧ,
голова циклової комісії фізико-математичних
дисциплін та інформаційних технологій
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook