ЕКОНОМІКА ВІЙНИ: НОВІ РЕАЛІЇ

19 травня 2022 року

 

5Війна потребує значних витрат ресурсів, людського капіталу, фінансів тощо. Під час бойових дій економіка будь-якої країни напружується і потребує перебудови. Її подекуди називають переходом на “військові рейки”. Зазвичай, під цим словосполученням розуміється мобілізація усіх спроможностей держави забезпечувати максимум ресурсів (матеріальних та людських) для протидії ворогу. Економічна війна - важлива складова для перемоги.

4321

Тематичний захід на тему «Економіка війни: нові реалії» в групах ЕкЕо-11М та ОФП-11М було проведено 16 та 18 травня 2022 року. Студентами було підготовлено презентації та відео матеріали на актуальні теми сьогодення: - Продовольча безпека України; - Що відбудеться із рівнем ВВП під час війни?; - Перспективи вступу України у ЄС; - Можливі моделі відбудови економіки України після війни; - Як вистояти у воєнний період малому і середньому бізнесу?; - Ринок праці у воєнний період: проблеми та перспективи; - Система оподаткування під час війни; - Чи існує загроза дефіциту товарів в Україні?; - Логістика: стан і шляхи її відновлення; - Втрати, які понесе бюджет України від зупинення металургійної галузі; - Фінансова підтримка економіки України світовою спільнотою та інше.

Спроможність країни забезпечувати ефективну економічну оборону є не менш важливим ніж військова оборона країни. Саме цей виклик стоїть перед Україною зараз, і саме від адекватності наших рішень багато в чому залежить наше майбутнє.
Уляна Бурдаш,
викладачка циклової комісії
спеціальних економічних дисциплін
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook