Гурткова робота кафедри педагогіки

21 жовтня 2022, 15:57

Студентський науковий гурток «Педагогіка і сьогодення», що діє при кафедрі педагогіки, утворений з метою реалізації наукового і творчого потенціалу талановитих студентів у освітній сфері. Його діяльність, що ґрунтується на спільності інтересів здобувачів освіти, забезпечує інтелектуальний розвиток, розкриває творчий потенціал студентів.

Майбутні педагоги активно долучаються до науково-дослідницької діяльності. Результатами цієї роботи у 2022 році стали публікації у наукових виданнях «Гуманітарні студії: педагогіка, психологія, філософія» (Добронравова А. С., Повисша К. П. - науковий керівник Руслан Сопівник) , «Молодь і ринок» (Кондратенко Я. - науковий керівник Оксана Васюк), «Соціально-гуманітарний вісник» (Шкварок О. П. - науковий керівник Леся Маценко) тощо.

Гуртківці беруть активну участь у конференціях різного рівня: «Topical issues of modern science, society and education», «Modern directions of scientific research development», «Підготовка майбутніх педагогів у контексті впровадження концепції Нової української школи», «Пріоритетні напрями досліджень в науковій та освітній діяльності: проблеми та перспективи», «Здобутки та досягнення прикладних та фундаментальних наук XXI століття», «Сучасні аспекти модернізації науки: стан, проблеми, тенденції розвитку» тощо, готують та публікують із науковими керівниками тези.

5 років поспіль гуртківці займають призові місця на ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Професійна освіта» та «Педагогіка», у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт з «Професійної освіти» та «Освітні, педагогічні науки».

Так здобувачка бакалаврського рівня спеціальності «Професійна освіта» Вікторія Череп’яна з науковою роботою на тему «Формування «soft skills» у майбутніх педагогів професійного навчання аграрних закладів вищої освіти» гідно репрезентувала результати свого дослідження і чітко, аргументовано відповіла на питання членів комісії, виборовши 2 місце. Науковим керівником цієї роботи став д.п.н., доцент Руслан Сопівник.

Маргарита Гулян, студентка спеціальності «Професійна освіта», з науковою роботою на тему «Розвиток емоційної компетентності активу студентського самоврядування аграрних закладів освіти» виборола 3 місце. Науковий керівник – к.п.н., доцент Олег Єресько.

Зазвичай, талановита та обдарована молодь, яка працювала у гуртку, продовжує наукові пошуки в аспірантурі.

Студентка пеціальності «Професійна освіта» Майборода Аліна зайняла 2 місце на майстер класі з нагоди 100-річчя факультету тваринництва та водних біоресурсів. Студенти слухали про бджолині сім‘ї, дегустувати мед, виготовляли власні свічки з натурального воску. Всі отримали масу позитивних емоцій та вражень. Слухали досвідчених викладачів та задавали їм питання. Також студентам дали можливість відчути себе справжніми бджолярами, збиравши мед з сот.

Щороку під час Дня відкритих дверей кафедри педагогіки з одинадцятикласниками шкіл, ліцеїв Київської області, молоді люди зацікавлюються можливістю вступу на навчання до Національного університету біоресурсів та природокористування.

Теплоті зустрічі сприяла присутність на ній членів гуртка Вікторії Череп’яної, Ольги Кисленко, які поділилися своїм досвідом вступу до вишу, критеріями та пріоритетами при його обранні. Розповіли про можливості, які отримують наші студенти навчаючись на кафедрі педагогіки.

Студенти-гуртківці відвідують бібліотеку, музеї (природничий музей у складі Національного університету біоресурсів і природокористування України); беруть участь у екскурсіях (екскурсія у Верховну Раду України), зустрічах (з Томенком Миколою Володимировичем доктором політичних наук та лідером політичної партії Громадський рух «Рідна країна»), науково-практичних семінарах («Коучингові технології як рушій якісних змін»), політичних дебатах Верховної Ради України тощо. Такі заходи викликають неабиякий інтерес і багато тем для обговорення.

Давайте побажаємо гуртківцям і надалі бути активними у студентському житті, наукових дослідженнях та отримувати перемоги!

Професор кафедри педагогіки
Оксана Васюк

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook