Кафедра садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка радо зустріла вступників 2022

5 травня 2022, 12:28
Плодоовочевий сад

Проведення весняного Дня відкритих дверей стало гарною щорічною традицією у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Адже це унікальна можливість ближче познайомитися з випускниками шкіл, ліцеїв, коледжів, профтехучилищ та почути якими проблемами живе сучасна молодь. Кафедра садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка радо відгукнулася на пропозицію адміністрації агробіологічного факультету і представила майбутнім вступникам перспективи навчання за спеціальністю 203 «Садівництво та виноградарство».

Вступ до закладів вищої освіти у 2022 році зазнає кардинальних змін в умовах воєнного стану. Нинішнім вступникам необхідно вже зараз тримати руку на пульсі важливих подій вступної кампанії. У перші післявоєнні роки держава особливо потребуватиме висококваліфікованих агрономів та плодоовочівників, оскільки, аграрний сектор, ймовірно, стане локомотивом відбудови економіки України.

28 квітня 2022 року, доцент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка Юрій Андрусик представив перспективи навчання за спеціальністю 203 «Садівництво та виноградарство» на ОС «Бакалавр». Він наголосив, що робота випускника цієї спеціальності не лише цікава і високооплачувана, але і естетично приваблива, оскільки фахівець має справи з садами, квітковими теплицями та іншими екзотичними об’єктами у галузі плодоовочівництва.

"До ваших послуг як наші власні навчальні практичні об’єкти, що компактно розташовані на території кампусу університету, так і широка мережа наукових і виробничих баз партнерів факультету: науково-дослідних інститутів, овочевих, садових і ягідних господарств, тепличних і грибних комплексів тощо" - резюмував науковець.

5 травня 2022 р. аналогічний захід відбувся вже для цьогорічних випускників, які обирають НУБіП для продовження навчання в магістратурі. Доцент кафедри Наталія Шевчук разом із студенткою магістратури Діаною Петренко підключилися до інтернет-конференції безпосередньо з плодоовочевого саду. На фоні квітуючого черешневого саду, акцентували увагу майбутніх абітурієнтів на тому, що випускники спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство» високо цінуються на ринку праці.

"Наші студенти працевлаштовані у передових компаніях, що спеціалізуються на виробництві фруктів, овочів, винограду, грибів, горіхів, квітів, створенні ландшафтів; займаються насінництвом овочів та вирощуванням садивного матеріалу плодових культур; консультують фермерів як дорадники тощо. Частина з них створюють сімейні бізнеси на порівняно невеликих ділянках землі" - зазначила Наталія Василівна.

Юрій Андрусик,

доцент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка

 


https://www.youtube.com/watch?v=oXkOPkbvzL4&t=2805s
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook