Через тління торф’яників в окремих районах Києва зафіксовано погіршення якості повітря

10 травня 2022 року
Новини

 Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що сьогодні у Києві спостерігається погіршення якості повітря. Це пов'язано з тлінням торф'яників у Київській області.

Про це столичний мер повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, погіршення якості повітря зафіксовано у Святошинському, Оболонському та Подільському районах Києва.

“Це пов’язане з тим, що продовжується ліквідація пожеж в екосистемах Київської області. Зокрема, тліють торф’яники в Бучанському районі. Також локалізували осередки лісових пожеж біля кількох сіл Бучанського району. Там зараз тліє трав’яний настил”, – написав Кличко.

Він додав, що до гасіння пожеж на територіях, які були окуповані російськими військами, залучені також піротехніки, які повинні обстежити під’їзні шляхи для роботи пожежно-рятувальних служб.

Мер української столиці закликав киян у разі задимленості чи запаху гару щільно закрити вікна та не виходити на вулицю без потреби.

  • Нагадаємо, Київська міська рада опублікувала перелік пропозицій вулиць, які згідно з рішенням № 4571/4612 від 15 квітня 2022 року необхідно перейменувати. У списку знаходяться вулиці названі іменами та прізвищами радянських діячів. Проте у запропонованому переліку присутні імена українських радянських письменників, акторів, співаків, які відтепер також опинилися під загрозою зникнення з мапи міста.
  • Також повідомлялось, що у Києві демонтовано монумент під аркою Дружби народів, який встановили в 1982 році. Раніше мер Віталій Кличко оголосив про знесення бронзової скульптури.

 

Джерело: https://bykvu.com/ua/bukvy/cherez-tlinnia-torf-ianykiv-v-okremykh-raionakh-kyieva-zafiksovano-pohirshennia-iakosti-povitria-klychko/

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook