Краса і доброта рятує світ: в Ніжинському агротехнічному інституті долучилися до створення Всеукраїнського Саду Перемоги!

6 травня 2022 року
м. Ніжин, вул. Шевченка, 10
     Нашій великій університетській родині завжди притаманний дух партнерства і взаємодопомоги: і під час війни колеги залишаються однодумцями, товаришами, друзями. Вкотре в цьому переконалися в.о. директора Ніжинського агротехнічного інституту Василь Лукач, заступник директора Андрій Івановський та майстер виробничого навчання Василь Шинкаренко, які в стислі терміни відвідали привітне Закарпаття для вирішення нагальних виробничих питань.

     Вони вчергове побували в аграрному Мукачівському фаховому коледжі. Юрій Садварі, директор коледжу, гостинно зустрів колег з Ніжинщини і поділився досвідом з організації навчально-практичної і дослідницької роботи. Ми ще раз переконалися в тому, що один із провідних закладів освіти західного регіону, який славиться фахівцями з ветеринарної медицини, навіть у сьогоднішніх умовах воєнного стану, живе, розвивається, творить.

    І як завжди досвідчений, високопрофесійний і мудрий керівник Мукачівського фахового коледжу підтвердив широту своєї душі і гостинність. І як результат – прекрасні деревця сакури з країни, де сходить Сонце, і які розквітли в сонячному Закарпатті, вже будуть милувати своєю неповторною красою і Сіверсько-Поліський край нашої України.
     Це стало можливим і завдяки допомозі директора Рівненського фахового коледжу Ярослава Корсуна, який неодноразово в останні місяці допомагав з логістикою нашому навчальному закладу: адже встановлена комендантська година значно звужувала часові рамки поїздок.
І ось у древньому і вічно юному місті Ніжині, яке 6 травня відзначає День міста, Ніжинським агротехнічним вишем висаджено саджанці сакури.

     Українці, які завжди відзначаються своєю працелюбністю і любов’ю до рідної землі, у ці непрості воєнні часи своїми діями і вчинками доводять: краса і добро перемагає!
     Долучаймося до створення Всеукраїнського Саду Перемоги!

Василь Лукач,
в.о. директора інституту

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook