Віталій Недосєков учасник конференції «Єднаймося проти сказу», м. Мілан Італія

8 травня 2022, 15:17

   Війна є трагедією для всього живого!!! Страждання, які вона несе, зачіпають як людей так і тварин і особливо наших улюбленців (собак і котів). В даний час відбувається неконтрольований рух тварин як по території України, так і за її межами. Однак, неконтрольоване переміщення завжди призводить до підвищення рівня інфікування тварин різними патогенами. Цей факт насторожує і може призводити до неочікуваних спалахів інфекційних хвороб як людей так і тварин. https://www.youtube.com/watch?v=EFVSmz5uD6E

 

   Однією із таких хвороб є сказ тварин. 08 квітня 2022 року факультет ветеринарної медицини Міланського університету провів онлайн-конференцію «Єднаймося проти сказу» в рамках якої виступили провідні  фахівці Італії з цієї проблеми та представники різних міжнародних організацій (МЕБ, Вoehringer ingelheim, MSD Animal Health, Virbac та інші).

   Одним із доповідачей на конференції був національний експерт зі сказу тварин в Україніпрофесор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Національного університету біоресурсів і природокористування України – Віталій Недосеков.

   Віталій Володимирович порушив питання індентифікації тварин, контролю протективного імунитету у тварин і, безумовно, питання благополуччя тварин в умовах війни та переміщення на безпечні теріторії. Також наголосив на аспектах транспортування тварин та захисту проти сказу людей і тварин.

Максим Жуковський, асистент
кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook