Колектив університету вшанував захисників Вітчизни, полеглих у війнах

7 травня 2022, 13:59
м. Київ

 

    Щороку в травні ми відзначаємо День пам`яті і примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Дорогою ціною заплатив український народ за життя в найстрашнішій за всю світову історію війні 1939–1945 рр. Не щезне з пам'яті людської і не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами.
Сьогодні в нас один біль на всіх, що таке війна, бо вона повномасштабно прийшла в наші домівки цього року. Московсько-українська війна триває вже 8 років.

  1991 року Україна відновила свою незалежність і суверенітет, обравши цінності демократії, свободи, гідності. І тепер, об’єднавши зусилля, запекло боронимо свою землю, своїх дітей, своє майбутнє від Росії, яка краде нашу історію, культуру, мистецтво, не сприйняла нових реалій і не визнає право нашої держави на самостійне існування і розвиток.

   Учасники мітингу-реквієму поклали квіти до монумента пам`яті загиблим викладачам і студентам нашого університету під час Другої Світової війни!
  Можна по-різному ставиться до тих подій тієї жахливої війни, зазначив ректор університету академік НАПН України Станіслав Ніколаєнко, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Мітинг-реквієм присвячений пам'яті захисників України в Другій світовій війні – це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим. Немає жодної сім`ї в Україні яка б не втратили своїх рідних і близьких на тій війні.
  Голова наглядової ради університету Микола Томенко наголосив на неприпустимості переписування і привласнення Перемоги над нацизмом іншими, зокрема Російською Федерацією, у якій від 2010 року поширюють маніпулятивний наратив: Совєтський Союз переміг би гітлерівську Німеччину і без України. Нагадаємо усім: чотири Українських фронти звільнили Європу і перемогли нацизм! Україна, як і сімсот років тому, врятувала Європу!
   Ми не маємо права втратити нашу державу і дозволити її знищити зараз, бо вона була з давнини і буде ще багато століть квітучою і високорозвиненою. Немає ніхто права принижувати вклад нашої держави в перемогу над нацизмом.
   І саме сьогодні ми і наші Збройні Сили виборюємо право на існування нашої країни в боротьбі з рашизмом.
  На завершення мітингу-реквієму Станіслав Миколайович оголосив хвилину мовчання за загиблими в Другій Світовій війні і нинішньої під час російсько-українській війні.
 Колектив університету все робить для того, щоб сприяти Збройним Силам України в захисті територіальної цілісності і суверенітету нашої держави – нашої України: допомагає фінансово Збройним Силам України, готує нове покоління захисників і захисниць, яким в юнацьки роки випало за честь і боронити нашу державу, і відбудовувати і розбудовувати її.

 Пам’ятаймо за наших героїв, бо вони доти живі поки ми їх пам`ятаємо!
Вічна слава героям, ціною власного життя боронили і боронять нашу Україну.

Ніхто не забутий;
На попіл ніхто не згорів:
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть.
І доки є пам'ять в людей і живуть матері,
Допоки й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook