Результати діяльності гуртка «Вивчення молекулярно-біологічних механізмів регуляції обміну речовин із поглибленим студіюванням англійської біохімічної термінології» та його подальші плани

5 травня 2022, 21:41
ФВМ НУБіП України

   На засіданні студентського наукового гуртка «Вивчення молекулярно-біологічних механізмів регуляції обміну речовин із поглибленим студіюванням англійської біохімічної термінології» на кафедрі біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого факультету ветеринарної медицини (ФВМ) 30 квітня 2021 року з метою удосконалення фахової підготовки студентів було проведено огляд останніх опублікованих досягнень на актуальну тематику, яка тісно пов’язана з НДР «Розробка способів та засобів регуляції метаболізму в організмі тварин за дії різної природи чинників» (№ держреєстрації 0120U102130; керівник д.б.н. Лілія Калачнюк), підведення підсумків діяльності гуртківців і наведені шляхи її розширення та проаналізовані успіхи в умовах сьогодення.

   Це відображено на світлинах і представлених скрін-копіях тез даного повідомлення та сертифікатів учасника конференцій у 2022 році на веб-сторінці (https://nubip.edu.ua/node/24793) фотогалереї гуртка.

   Впродовж навчального року гуртківці вивчають опубліковані матеріали наукових статей у галузі біохімії зі студіюванням біохімічної термінології, використовуючи веб-сайти бібліотек, журналів та інших інтернет-ресурсів індивідуально та обговорюють їх на засіданнях гуртка (https://nubip.edu.ua/node/102353, https://nubip.edu.ua/node/102384), беруть успішну участь у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в галузі ветеринарної медицини і виступають на міжнародній науковій онлайн-конференції (П. Федишин, 7 група, 4 курс ФВМ) та залучаються до виконання НДР після ознайомлення з окремими новими методами та підходами у вивченні молекулярної організації живих організмів (К. Калиновська, випускниця магістратури ФВМ у грудні 2021 р.; П. Федишин і Д. Балидіна, 7 група 4 курс ФВМ; А. Коровіна, 10 група 2 курс ФВМ), публікують тези наукових конференцій (П. Федишин, Д. Балидіна, 7 група, 4 курс ФВМ; Я. Харченко, М. Картушина, А. Качан, А. Коровіна. 10 група, 2 курс ФВМ) або в найближчій перспективі збираються опублікувати свої надбання аналізу наукової літератури та виконання окремих досліджень згідно планів вищевказаної НДР (Г. Ланова, М. Хведчук, С. Перстенюк, 7 група, 2 курс ФВМ; С. Клименко, 6 група, 2 курс ФВМ; Я. Іщенко, О. Василишин, А. Ковальчук, Д. Балидіна, П. Федишин. 7 група, 4 курс ФВМ).

Лілія Калачнюк,
керівник гуртка «Вивчення молекулярно-біологічних механізмів регуляції
обміну речовин із поглибленим студіюванням англійської біохімічної термінології»,
професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook