Вихованці кафедри культурології – переможці ІІ Міжнародного конкурсу-фестивалю учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!»

3 травня 2022, 10:00

         Нещодавно, незважаючи на воєнний стан, підбив підсумки ІІ Міжнародний (VІІІ Всеукраїнський, ХVІІІ Всекримський) конкурс-фестиваль учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвячений Лесі Українці. Його організаторами стали Федерація професійних спілок України, Полтавська торгово-промислова палата, Щербанівська об’єднана територіальна громада, Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, ПРАТ «Гравітон», Чернівецька філія Міжнародного клубу успішних жінок, Полтавський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентська республіка», Вебстудія «TATO digital», Чернівецька обласна організація товариства «Знання України», ГО «Культурно-просвітницьке Товариство «Джерело», Центр сучасного мистецтва «Steinbarg Gallery», Міжнародний благодійний фонд «Здоров'я майбутнього», родина Бурбак.

Конкурс був започаткований у 2004 році відомою канадійською громадською діячкою та меценаткою пані Марією Фішер-Слиж (1922 —2012 ). Спочатку він проходив у Криму, з 2016 року - у Всеукраїнському масштабі, а з 2021 року набув статусу Міжнародного. За словами організаторів, метою конкурсу є «сприяння глибшому ознайомленню молоді зі спадщиною великої української поетеси Лесі Українки; спонукання осмислення державотворчих зусиль українського народу та його перспектив; виховання почуття патріотизму, національної гідності та особистісної відповідальності за прийдешнє нашої Батьківщини».
За інформацією організаторів, цьогоріч у всіх номінаціях конкурсу («Декламування», «Вокал», «Аудіовізуальний твір», «Інсценування», «Твір/Поезія», «Науково-пошукова робота», «Малюнок»)  взяли участь близько 7,5 тисяч учасників з усіх областей України, а також з Естонії, Киргизії, Молдови, Туреччини, Іспанії.
Приємно і почесно, що з серед такої великої кількості поданих на конкурс робіт журі високо оцінило малюнки учасників художньої студії «Голосіївська палітра». Дипломом І ступенянагороджені студентки Надія Кравець (І курс механіко-технологічний факультет) та Софія Волощук (І курс, факультет тваринництва та водних біоресурсів),  Яна Черненко  (ІІ курс, факультет захисту рослин, біотехнологій та екології) отримала диплом ІІІ ступеня.
 
 
Подяками відзначило журі Олександра Рубана (І курс механіко-технологічний факультет), Соломію Волощук (І курс, факультет тваринництва та водних біоресурсів) та Анну-Марію Приступу  (ІІ курс, факультет захисту рослин, біотехнологій та екології) відзначені подяками. Сертифікат про участь отримав першокурсник Арсеній Мотузюк . За підготовку переможців подяками нагороджена доцентка кафедри культурології Ярина Пузиренко .
 
 
А от першокурсниця агробіологічного факультету Любов Тхорик відзначена двічіу номінації «Малюнок» як учасниця мистецької студії «Голосіївська палітра» і в номінації «Декламація» як учасниця студентського народного театру «Березіль» за декламування поезії «На мотив з Міцкевича»:
 

 

 
Дипломами ІІІ–го ступеня нагороджені і акторки-аматори Юлія Дорощенко
 

 
 
та Людмила Богушевська:
 

 
 
Подяки удостоєна і старша викладачка кафедри культурології Наталія Тітенко:
 
 
Відрадно, що в нелегкі часи війни наші студенти продовжують заняття в улюблених творчих колективах і гордо несуть звання «українець». Наші вітання вам!
 
Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook