Вікторія Полохова обирає правничий фах, оскільки йому характерні предметність, доцільність, упорядкованість, вибірковість, системність, планомірність та самоорганізованість

3 травня 2022 року

 

     2 травня 2022 року вібулась зустріч присвячена обговоренню особливостей юридичної професії та бесіді з абірурієнтом юридичного факультету.

     Учасники зустрічі доцент кафедри теорії та історії держави і права Олена Чомахашвілі, студенти-журналісти Катерина Безгубенко, Тетяна Дмитренко, Евеліна Єгоян та абітурієнт юридичного факультету Полохова Вікторія.
     Олена Чомахашвілі розповіла про вимоги до майбутніх юристів, основні етичні традиції та особливості у професії. Окремо докладно обговорили умови вступу на юридичний факультет Національного університету біоресурсів та природокористування України у 2022 році.

     Далі відбулась розмова з Полоховою Вікторією у формі питань та відповідей.
Катерина: Що для вас значить професія юриста?
Вікторія: В першу чергу, любов до закону та його дотримання. Юрист – це людина, яка на професійному рівні знає закон, розуміє, як він працює.
Евеліна: Чому ви вирішили обрати саме цю професію?
Вікторія: Вибір професії – це важливе рішення, оскільки воно впливає на все подальше життя.Особисто я схиляюся до професії юриста, бо вона мені подобається.
Тетяна: Як давно ви цікавитесь юридичною сферою?
Вікторія: Можу сказати, що юрист – професія моєї мрії. З самого дитинства, я мріяла стояти на сторожі безпеки в суспільстві, а це можливо тільки за умови дотримання законів.
Олена: Що для вас означає юридична діяльність?
Вікторія: Юридична діяльність – це система юридично значущих, законодавчо регламентованих дій та операцій, спрямована на задоволення публічних і приватних інтересів.
Катерина: Що найважливіше в юридичній діяльності?
Вікторія: Юридичній діяльності притаманні основні риси, характерні для будь-якої соціальної діяльності: предметність, доцільність, упорядкованість, вибірковість, системність, планомірність, самоорганізованість тощо.
Евеліна: Якщо говорити про інтелектуальну роботу – що вам подобається більше: пізнавально-наукова, організаційна, реконструктивна, реєстраційна чи комунікативна робота?
Вікторія: Мені більше до вподоби реконструктивна робота.
Тетяна: Яка юридична професія вам подобається найбільше?
Вікторія: Більше всього мені подобається професія адвоката.
Катерина: Що перше вам спадає на думку, коли Ви чуєте слово "юрист"?
Вікторія: Це фахівець, який має професійні правові знання у галузі юридичних наук.
Катерина: Що для вас означає бути професіоналом своєї справи?
Вікторія: Для мене це добре розуміти сферу своєї діяльності не тільки на теорії, але і на практиці та постійно розвивати свої навички
Олена: Яким на вашу думку, має бути професіональний юрист?
Вікторія: На мою думку, професіональний юрист має вміти працювати з клієнтами і в команді; вміти шукати, аналізувати та має бути організованим.

Зустріч провела Олена Чомахашвілі,
доцентка кафедри теорії та історії держави і права

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook