Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я

26 квітня 2022 року

Незважаючи на труднощі, пов’язані із запровадженням режиму воєнного стану та веденням бойових дій на території України, студенти та викладачі Ірпінського фахового коледжу НУБіП України продовжують працювати в дистанційному форматі. 28 квітня, у Всесвітній День охорони праці, ми не залишились байдужими до актуальних проблем сьогодення в системі охорони праці і збереження життя людей.

З метою привернення уваги молодого покоління до проблем збереження життя і здоров’я людей у процесі трудової діяльності, інженер з охорони праці Аліна Щербакова і викладач навчальної дисципліни «Безпека життєдіяльності та охорона праці» Оксана Погоріла за рекомендацією Міжнародної організації праці разом зі студентами 2 курсу провели круглий стіл, що цього року має девіз «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я».

У вступному слові Аліна Щербакова зауважила, що в будь-який період часу найвища цінність людини – це життя і здоров’я. Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства, а збереження здоров’я та життя працівників залежить від кожного, хто бере участь у трудовій діяльності. Тому важливо пам’ятати, що дотримання законодавства у сфері охорони праці, розвиток культури охорони праці у суспільстві є запорукою збереження здоров’я працівників та найціннішого – людського життя. Викладачі закцентували увагу учасників круглого столу на проблемах сьогодення та необхідності дотримання умов праці і навчання в умовах воєнного стану.

Студенти коледжу у своїх доповідях проаналізували заходи на виробництвах з електро- та пожежної безпеки, розповіли про охорону праці жінок та неповнолітніх, обговорили кольори та знаки безпеки на виробництві. У рамках заходу також були обговорені питання формування культури охорони праці майбутніх спеціалістів у галузі економіки, їх активної життєвої позиції щодо особистого життя та власної безпеки, свідомого дотримання правил безпеки на робочих місцях.

Майбутні фахівці впевнилися, що життя - найдорожче, що є у людини. Щоденно на робочому місці можуть виникати небезпечні ситуації, однією з причин яких є людський фактор. Тож завжди пам’ятаймо: дотримання законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки є запорукою збереження найціннішого – людського життя, що дасть змогу дітям рости у повноцінних сім’ях і бути щасливими.

Оксана Погоріла, методист коледжу


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook