Стажування в Седльці розпочали професори гуманітарно-педагогічного факультету

30 квітня 2022 року
     Професори нашого університету Марія Личук (доктор філологічних наук, завідувачка кафедри романо-германських мов і перекладу) і Марина Навальна (доктор філологічних наук, професор кафедри журналістики та мовної комунікації) на запрошення Інституту регіональної культури та літературознавчих досліджень ім. Ф. Карпінського (м. Седльці, Польща) розпочали стажування в режимі онлайн.

     Польські науковці дуже боляче сприйняли воєнні події в Україні. Як дружній слов’янський народ вони щиро бажають Україні миру, добра та процвітання. На знак підтримки українців польська дослідниця Алла Колесник підготувала монографію «Єврейська тематика у творчості Івана Франка: реалістичні та натуралістичні аспекти».

     Програма наукового стажування розрахована на два місяці і передбачає: участь у науково-методичних заходах, науково-практичній конференції, редагування польсько-українських текстів як художнього, так і публіцистичного стилів, проектування спільної монографії, наукові консультації зі співробітниками інституту, доступ до бібліографічних джерел наукової бібліотеки як сучасних, так і архівних, ознайомлення з масмедійними платформами Польщі. Стажування стане містком до наступної активної співпраці НУБіП України й Інституту регіональної культури та літературознавчих досліджень ім. Ф. Карпінського в Польщі.

     Українські науковці запрошені до участі у дворічному спільному польсько-українському проекті «Польсько-українські дослідження: актуальні мовознавчі, літературні та культурологічні модуси». Професори Марія Личук та Марина Навальна запрошені у робочу проектну групу. На організаційних засіданнях накреслено кроки спільної співпраці, план роботи на півроку.
     Стажування науковців уможливить використати набутий досвід, розширити міжнародні наукові контакти. Реалізація польсько-українського проекту передбачає друк статей у наукометричній базі Scopus, підготовку і видання спільної монографії. Це дасть змогу розширити співпрацю українських та польських науковців у царині мовознавства та літературознавства, що включатиме як різноманітність стилів, жанрів, так і специфіку перекладацької діяльності.
     Міжнародна співпраця нашого університету постійно розширює кордони. Інститут регіональної культури та літературознавчих досліджень ім. Ф. Карпінського (м. Седльдці, Польща) – наступна сходинка до тісного міжнародного наукового партнерства.

Марина Навальна,
професор кафедри журналістики та мовної комунікації,
Марія Личук,
завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook