Тайм-менеджмент - ключ до успішного студентства

26 квітня 2022 року

 Часто можна почути студентів, які повторюють фрази: ‘’я нічого не встигаю’’, ‘’час так швидко летить’’ і т.д. Нестача часу, одна з головних проблем багатьох сучасних людей. Вміння правильно його розподіляти значно спростить ваше життя, але лише у разу оволодіння цього навику.

Тайм-менеджмент – це сукупність методик оптимальної організації часу для виконання поточних задач, проектів та запланованих подій. Він є особливо важливим навиком, яким повинні володіти студенти під час навчання у вищому навчальному закладі, підбирати працюючі для них моделі організації часу для професійних потреб та для відпочинку.
Саме ця тема була у центрі зустрічі куратора Сальнікової Анни старшим викладачем кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності із 3 групою 2 курсу спеціальності Екологія факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, яка відбулася 11 лютого 2022 року.
Під час дискусії із студентами ми досягли висновку, що встигнути все неможливо, тому розставлення пріоритетів є дуже важливим для ефективного управління власним часом. «Плани – ніщо, планування – все», – так казав Айзенгауер і мав рацію. Тільки плануючи свій час можна досягти найвищої продуктивності. Для того щоб це досягнути, потрібна мотивація та чітко поставлена мета.  Адже 80% успіху залежить від правильної мети, все інше від зусиль, які ми прикладаємо. Потрібно зрозуміти, для чого ми це робимо, тоді буде значно простіше їх виконувати та буде більше мотивації.
Важливе дотримання певних правил, а саме: коли щось плануєш – записуй. Наш мозок в постійному напливу інформації може щось забувати. Не перевантажуй себе зайвими справами, а виділи найголовніші. Не розчаровуйся, а пробуй різні схеми, варіанти досягнення мети. Залиш певний запас часу, бо життя непередбачуване і завжди виникають нові, невідкладні справи. Краще виконати цей мінімум, аніж перевантажуватись, а потім дратуватися від утоми чи нестачі часу. І найголовніше, планувати необхідно не тільки роботу, а й відпочинок. Приділяючи час собі дозволить довгий час бути продуктивним.
Тайм-менеджмент – це навичка, яку варто прокачувати постійно. Віра в себе та сформована ціль призведе вас до значних перемог!
 
Дуридівка Маряна,
студентка 2 курсу 3 групи спеціальності Екологія
факультету захисту рослин, біотехнологій та екології
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook