Ректорат: допомога постраждалим колективам коледжів та відкриття філії в Китаї

26 квітня 2022, 15:00
     26 квітня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Російський агресор продовжує війну з Україну, університет виконує покладені державою і суспільством завдання з підготовки фахівців в умовах воєнного стану.

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша проінформував про підсумки зустрічі зі старостами академічних груп факультету інформаційних технологій. Темою розмови стала участь в навчальному процесі студентства. Переважна більшість віднайшла можливість під’єднуватися до занять, виконувати своє основне завдання як студента – навчатися. До речі, активно навчаються й ті, хто вимушено полишив країну. Разом з тим, частина студентства, задіяна у волонтерстві, добровільних територіальних загонах оборони, де немає активних бойових дій, більш пасивні. Діалог завершився позитивними домовленостями щодо підсилення ролі старост груп у організаційній та інформаційній компонентах.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про перебіг облаштування території та підготовки об’єктів до 124-річчя університету.
     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про підготовку до засідання вченої ради, яке відбудеться завтра за участі завідувачів кафедрами, керівників служб та відділів.

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк закцентував на підготовці документів щодо змін у обсягах фінансування науково-дослідних робіт та формування тематичного плану перспективних досліджень на 2023 рік, системну роботу щодо редакційної політики університетських наукових журналів, науково-технічних заходах, присвячених 124-й річниці університету. В навчально-дослідних господарствах розпочали посів соняшнику.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко закцентував на унормуванні графіку відпусток згідно з діючим законодавством в умовах воєнного стану.
     Голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко проінформував про підтримку армії у квітні в розмірі 50 тисяч гривень та виплати допомоги працівникам на загальну суму 150 тисяч гривень.
     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський доповів про реєстрацію 592 учасників Дня відкритих дверей, який відбудеться 5 травня.

     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька акцентувала на виплаті соціальної стипендії, а це більше мільйона гривень, академічної стипендії студентам. Протягом двох днів буде завершено нарахування та виплата заробітної плати за квітень. Наголошувалося, що частині співробітників, які перебувають на простої, отримають виплату в розмірі посадового окладу, а не його 2/3, як передбачено рекомендацією уряду.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про отримання ліцензії на підготовку лікарів ветеринарної медицини в Китаї, де нашим партнером виступає університет Ціньдао.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук проінформував про ситуацію в Немішаєвському та Ірпінському фахових коледжах. Колективи навчальних закладів включаються у відновлення повноцінної діяльності, ліквідацію наслідків військової агресії. Продовжується реєстрація на участь в олімпіаді для вступу в університет випускників шкіл, працюють підготовчі курси як для школярів, так і випускників технікумів та коледжів.

    Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Проректорам спільно з профспілковими організаціями – сконцентруватися на розверненні благодійної допомоги: у першу чергу колективам постраждалих від російської окупації Немішаєвському та Ірпінському фахових коледжів. За потреби надати посильну волонтерську допомогу викладачам, співробітникам, студентам, які захищають державу в лавах Збройних Сил, та їхнім підрозділам. Василю Шинкаруку – спільно з деканами та директорами проаналізувати відвідуваність занять студентами, організувати додаткові інтенсивні заняття, за потреби викликавши їх до Києва, для тих студентів, які не мають можливості приєднуватися до лекцій та семінарських занять онлайн. Також Василю Шинкаруку доручено провести нараду з керівниками відокремлених підрозділів щодо вступу випускників коледжів до базового закладу.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook