Кожен з нас робить свій внесок у наближення Перемоги!

21 квітня 2022, 16:49

       Нашу державу спіткала велика біда… Росіяни вторглися в Україну… Та розпочали вони війну ще у далекому тепер 2014 році: анексували Крим, окупували Донецьку та Луганську області. Проте тоді вони стверджували, що «їх там не було». І не причетні ні до псевдореферендуму в Криму, ні до утворення днр і лнр. І ось вранці 24 лютого 2022 року рф розпочала повномасштабну війну проти України, виправдовуючи її, серед іншого, захистом псевдореспублік, російськомовного населення… Однак справжні цілі агресора вже побачили в усьому світі – це, насамперед, знищення нашої державності через руйнацію українських сіл, міст, розстріл цивільного населення, його катування… Але ми, українці, – народ незламного духу, сили волі та з серцями, наповненими любов’ю до своєї землі!!! Війна нас об’єднала, згуртувала!І кожен став на захист рідної неньки-України! Хто як може… Одні зразу ж записалися у тероборону, інші – зайнялися волонтерською діяльністю, випіканням хліба для наших захисників… 

 

 

Дівчата, жінки об’єдналися у групи у соціальних мережах та одночасно моляться за ЗСУ, за Україну, за кожне місто - Київ, Маріуполь, Харків, Херсон, Бердянськ, Бучу, Бородянку, Ірпінь … Отже, звичайне мирне життя призупинилося. Та з 14 березня у нашому Національному університеті біоресурсів і природокористування України, за наказом ректора, відновили навчальний процес у дистанційному режимі. Всі розуміли, що потрібно працювати, щоб не дозволити ворогу спричинити у державі хаос. І студенти нашої першої групи скороченого терміну навчання самовіддано, з почуттям великої відповідальності продовжили навчання, хоча в умовах воєнного стану, з об’єктивних причин, не всі можуть онлайн під’єднуватися до лекційних і лабораторних занять. Ми постійно спілкуємося, обговорюємо нагальні проблеми, підтримуємо морально один одного не лише при проведенні кураторських годин, а й щоденно у групі, яка створена у Вайбері.
Наближається свято Великодня… Україна підтримала ініціативу ООН про чотириденне «великоднє перемир’я». Адже гуманітарна пауза є необхідною для безпечної евакуації тисяч цивільних осіб, які бажають залишити небезпечні зони триваючих та можливих бойових дій, насамперед із багатостраждального Маріуполя. Уряд України високо цінує готовність ООН забезпечити доставку вкрай потрібної гуманітарної допомоги населенню найбільш постраждалих районів України у разі досягнення «режиму тиші». Але рф відповіла відмовою! Отже, продовжуємо боротьбу, підтримуємо наші Збройні Сили!

 

Ми знаємо, що викладач кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, доцент Світлана Базиволяк приймає активну участь у приготуванні їжі для наших захисників. І у передвеликодні дні українки подбали про їхні символічні святкові кошики, приготувавши їм багато смаколиків, у тому числі й пасок. За день жінки виготовили 1000 пасок, які будуть відправлені нашим захисникам. Кожна освячена! Для проведення даного обряду запросили священника.
 
 
 
 
 
Свято Великодня в Україні відмітить кожен, передусім, з Любов’ю в серці до своєї ЗЕМЛІ і Надією на Перемогу!
 
Вікторія Мельник, професор кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві,
 
Роман Вейда, студент 1 групи,
3 року СТН факультету тваринництва
та водних біоресурсів
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook