Ви покликані, бо й Христос страждав за вас також, лишивши вам приклад, щоб ви йшли його слідами. (ІПт. 2, 21)

21 квітня 2022 року

 

4«Страждання України у війні, як алегорія страждань Ісуса на Голгофі» - особлива Хресна Дорога у часі Великого Посту, у часі великих страждань українського народу внаслідок збройної агресії росії проти України.

32156

Хресна дорога — час молитви та покаяння, що спонукають до глибоких роздумів над терпінням Ісуса Христа, яка єднає всіх вірян у мирі та любові. 20.04.2022р. в режимі онлайн викладачі коледжу Галина Процик та Василь Лещук (за сприяння НМЦ ВФПО та за ініціативи Львівського фахового коледжу Львівського національного університету природокористування) уявно пройшли Хресною дорогою разом з Ісусом Христом, під час якої він падав за наші гріхи, за наше спасіння. Мета такого заходу - повніше, у думках та свідомості кожного українця відобразити своєрідне паломництво до місць страждань Ісуса Христа як багатозначних алегорій страждань України у війні загалом і страждань кожного, хто загинув – славних військових, тисяч мирних жителів, невинних дітей, яких не пожалів окупант, всіх, хто так любив життя, прагнув працювати, вчитися, творити, радіти.

Ця своєрідна подорож пройшла у стражданнях, у самотності, в зраді та у смерті… Однак, ця подорож - у вірі, надії та любові, адже після темної ночі страждань наступить світлий Пасхальний ранок, мертву тишу розбудить «Слов життя». Як Воскрес Спаситель Світу, так і Воскресне Україна!

Посилання на відео: https://www.youtube.com/watch?v=HKpUdDpTztg&t=302s

 Галина Процик,
 
заступник директора з виховної роботи
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook