На факультеті ветеринарної медицини відбувся День відкритих дверей

18 квітня 2022 року
ФВМ НУБіП України
     Ми всі зобов’язанні дбати про розвиток нашої держави та її економіку шляхом підготовки висококваліфікованих, конкуренто спроможних кадрів в кожній галузі.

   16 квітня 2022 року на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України було проведено «День відкритий дверей» в режимі on-line з використанням платформи Webex. Незважаючи на перепони, у яких опинилися випускники загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, технікумів, коледжів, у воєнний час кожний із них стоїть перед вибором закладу вищої освіти, майбутньої професії, життєву дорогу в майбутнє.

     У «Дні відкритих дверей» взяли активну участь понад 150 абітурієнтів з усієї країни, науково педагогічні працівники факультету та представники студентського самоврядування.

     До абітурієнтів із вступним словом звернувся декан факультету Микола Цвіліховський, який зазначив у цей непростий час для нашої країни, потрібно здобувати освіту заради майбутнього. Хоча сьогоднішній «День відкритих дверей» відбувається дистанційно, ми відчуваємо позитивний настрій наших учасників, оскільки той, хто планує пов’язати своє подальше життя з ветеринарною медициною, є благородною людиною, готовою надавати допомогу тваринам, оберігати людство від хвороб, і цим забезпечувати якість життя кожної людини.

     Декан зазначив, що наш університет займає одне із перших місць серед університетів України; в нашому університеті «є кого навчати, є кому навчати, і є на чому навчатись». Тобто Університет має потужний кадровий потенціал, сучасне обладнання і прекрасну матеріально-технічну базу.

    В той же час, факультет ветеринарної медицини НУБіП України є центром ветеринарної освіти, науки, інновацій і практики в нашій державі. Підтвердженням цьому є успішна робота наших випускників на самих сучасних високотехнологічних підприємствах, у ветеринарних клініках як в Україні, так і в усьому світі – США, Канаді, Австралії, Європейському союзі.

     І це є закономірним, тому що ми постійно орієнтовані на перспективу, змінюємось, удосконалюємось, враховуємо сучасні тренди ветеринарної медицини, прогнозуємо для лікаря ветеринарної медицини завтрашній ринок праці.

    Микола Цвіліховський акцентував увагу на сучасній матеріально-технічні базі факультету і інформував абітурієнтів про те, що ми вже багато що зробили в цьому плані, і продовжуємо робити. Так, вже створені надсучасні навчально-наукові і дослідницькі лабораторії та клінічні спеціалізовані кабінети. Для прикладу, найкращий на теренах Європи Музей анатомії з технологіями пластинації біологічних препаратів, Клінічний центр «Ветмедсервіс», обладнаний високотехнологічними приладами для рентгендіагностики, УЗ-діагностики, ендоскопії тварин, грумінгу, стоматології. На факультеті діють унікальні і єдині в Україні - «Банк крові тварин», «Центр репродуктології тварин з банком сперми і ембріонів», «Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині» з вивченням і застосуванням стовбурових клітин, ННЛ альтернативних методів навчання.

     Розповів що факультет здійснює підготовку фахівців за двома спеціальностями: 211 «Ветеринарна медицина» з ліцензійним обсягом 350 осіб та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» з ліцензійним обсягом 75 осіб. Підготовку лікаря ветеринарної медицини здійснює 110 висококваліфікованих науково-педагогічних працівників, третина з яких – доктори наук, професори.

    На кожному курсі формується група з вивченням фундаментальних та фахових дисциплін англійською мовою. Студенти можуть проходити стажування та навчання у європейських університетах (Естонія, Іспанія, Хорватія, Польща та ін.). Після закінчення університету є достатня кількість місць для працевлаштування, оскільки з факультетом активно співпрацює Рада роботодавців, яка надає сучасні бази практичної підготовки та місця для працевлаштування.

     Секретар приймальної комісії Юлія Палиця ознайомила абітурієнтів з особливостями нинішньої вступної компанії. Вона детально зупинився на здачі мультимедійного тесту та мотиваційних листах, які необхідно подавати для вступу, термінах вступної компанії та місцях державного замовлення.

 

 

     Для учасників «Дня відкритих дверей» були продемонстровані відеоролики матеріально-технічного забезпечення усіх кафедр та інших структурних підрозділів факультету. Учасники змогли ознайомитися з особливостями підготовки лікаря ветеринарної медицини на факультеті, роботою ННВ Клінічний центр «Ветмедсервіс» та НДІ «Здоров’я тварин».

 

 

 

 

  

    Також, учасники «Дня відкритих дверей» ознайомилися із діяльністю органів студентського самоврядування факультету, організацією ними культурно-масових та спортивно-масових заходів, умовами проживання студентів в гуртожитках університету.

 

     Зазначимо що учасники «Дня відкритих дверей» були надзвичайно активними, поставили велику кількість питань на які отримали вичерпні відповіді.

 

 

 

 

 

 

 

     На завершення декан запросив учасників дня відкритих дверей на факультеті відвідати 5 травня «День відкритих дверей» в нашому Університеті, та побажав усім міцного здоров’я, успіхів і мирного неба над головою.

     Бажаємо усім абітурієнтам-2022 успішно вступити на омріяну спеціальність та чекаємо їх вже в якості студентів факультету ветеринарної медицини НУБіП України!

Слава факультету!
Слава Університету !
Слава Україні!

Сергій Деркач, Юрій Жук, Тарас Савчук,
заступники декана факультету
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook