Нові об’єкти Україна – лекція Миколи Томенка з Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

14 квітня 2022 року

   13 квітня 2022 року о 14:00 відбулася зустріч доктора політичних наук, голови Наглядової ради, професора кафедри міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України Миколи Томенка із студентами-міжнародниками 4 курсу. Попри військовий стан, до онлайн лекції, що була проведена на платформі ZOOM, приєдналося чимало охочих студентів та викладачів.

   Доповідь була підготовлена на основі змісту природних частин України, які мають бути внесені до попереднього списку ЮНЕСКО.
   У викладі матеріалу Микола Володимирович наголосив, що на міжнародній арені нам важливо щоб ми правильно могли презентувати нашу націю та культуру. Більш того, Україна повинна працювати й перемагати на фронті світової культури. Війна в Україні нарешті змусила ЮНЕСКО відмінити засідання 45 сесії Комітету всесвітньої спадщини в Казані (росія). Але не варто на цьому зупинятися. Треба запровадити включення до репрезентативного списку      Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО щонайменше трьох об‘єктів від України:
- історичний центр Чернігова;
- Національний заповідник «Асканія-Нова»;
- історичний центр і порт Одеси;
   Адже, вказані вище об’єкти відповідають критеріям культурної або природної всесвітньої спадщини, а також залишаються під загрозою знищення російської армії.

   

   Микола Томенко також наголосив увагу, що через вищезгадані причини необхідно домагатися включення до попереднього списку ЮНЕСКО нового об’єкту від держави Україна – Чорнобиль. Чорнобильський регіон було взято радянською владою під будівництво АЕС через те, що він має давню українську історію. Впродовж промови, його було кваліфіковано, як об’єкт зони відчуження та радіаційно-екологічний біосферний заповідник.

   Було згадано «Культуру приготування українського борщу», яку потрібно винести до репрезентативного списку нематеріальної культури ЮНЕСКО від України. В даному списку вже наявні 4 об’єкти: Петриківський розпис, Косівська мальована кераміка, кримськотатарський орнамент «ОРНЕК» та «Козацькі пісні Дніпропетровщини». Тому буде непогано якщо даний список поповниться.
   На останок, Микола Володимирович подякував всім за увагу та висловив надію, що невдовзі, в кінці травня, він зможе зустрітися очно з усім 4 курсом міжнародників, звісно ж під мирним українським небом.


Тому очікуємо нашої перемоги та молимось за кожного нашого захисника. Все буде Україна!


Артур Бруслік, студент 4 курсу,
спеціальності «Міжнародні відносини»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook