НА КАФЕДРІ ГІДРОБІОЛОГІЇ ТА ІХТІОЛОГІЇ ПРОВЕДЕНО ВІДКРИТУ ЛЕКЦІЮ ‒ «БІОЕЛЕКТРОГЕНЕЗ У РИБ»

14 квітня 2022, 14:09

    Згідно з графіком проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2021-2022 навчального року на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, 23 лютого 2022 року доцент кафедри гідробіології та іхтіології Ганна Котовська провела відкрите лекційне заняття з дисципліни «Біофізика гідробіонтів» на тему «Біоелектрогенез у риб».

   Відкрите заняття відбувалось на платформі Zoom. Лекцію слухали не лише студенти, а й науково-педагогічні працівники кафедри гідробіології та іхтіології.

     На лекції була розкрита сутність біоелектрогенезу у риб, його роль та значення у процесах життєдіяльності електричних риб. Було надано класифікацію електричних риб за категоріями і наведено приклади реальних представників біоресурсів гідросфери.

     Тема нашої лекції є однією з базових щодо освоєння матеріалу з явищ біоелектрогенезу риб. Бажання студентів обговорити ряд положень з лектором та жвавий обмін думками, висловлювання своїх суджень з приводу почутого свідчать про високу зацікавленість студентів до дисципліни, а також глибоке розуміння ними знання і потенційної небезпеки біоелектричних явищ для розвитку рибогосподарської галузі.

    Лектор наочно проілюструвала частку електричних риб у загальній кількості біоресурсів гідросфери, подала чіткі роз’яснення щодо електричних рецепторів, еклектрогенераторів і видів електричних розрядів у риб. Окремо студентів дуже зацікавило прикладене застосування цих властивостей у господарській діяльності людини.

    Лектор володіла увагою аудиторії, акцентуючись на найбільш суттєвих моментах та поняттях, порядок викладення матеріалу був логічним, а темп викладення – сприяв розумінню та засвоєнню матеріалу. В ході лекції студентам було запропоновано розв’язати завдання поточного контролю з метою встановлення зворотного зв’язку та розуміння сприйняття матеріалу. Цей метод дозволив встановити певні аспекти, які вимагають додаткового роз’яснення.

    Лекція доцента Ганни Котовської проведена на високому науковому і навчально-методичному рівні та одержала схвальні відгуки колег і студентів.   Присутні відмітили високий професійний рівень лектора, жваву і цікаву подачу матеріалу, здатність зацікавлювати та активізувати роботу студентів. Після завершення лекції викладачі та студенти провели анонімне анкетування щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття.

В.о. завідувача кафедри гідробіології та іхтіології,
Наталія РУДИК-ЛЕУСЬКА,
асистент кафедри Антон КЛИМКОВЕЦЬКИЙ

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook