РОБОТА ННВ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР «ВЕТМЕДСЕРВІС» ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

14 квітня 2022 року
ННВ Клінічний центр "Ветмедсервіс"

З початком військової агресії навально-науково-виробничий Клінічний центр «Ветмедсервіс» факультету ветеринарної медицини НУБіП України не припиняв своєї діяльності ні дня. Працюючи щоденно та цілодобово надавав ветеринарні послуги чотирилапим улюбленцям і не тільки. Завідувач, керівники структурних підрозділів, лікарі та робітники центру зберегли та посилили свою працездатність з введенням «Воєнного часу» та продовжують підтримувати життєздатність всіх структурних об’єктів на відповідному рівні.

Поряд з тим, роботи у підрозділах не зменшилось. Військові дії в Україні внесли значні корективи в життя кожного Українця, в кожну сім’ю та родину, що відповідно призвело до негативних подальших наслідків та закарбувалось на долі домашніх улюбленців.

В перші дні війни представники територіальної оборони, поліція та Збройні Сили України разом з волонтерами привозили для надання ветеринарної допомоги тваринам постраждалим внаслідок ведення бойових дій в Києві та Київській області це собаки, коти, декоративні кролики, морські свинки і навіть хамелеон, тощо.

 

  

  

З вимушеною евакуацією населення за кордон виросла потреба у оформленні паспортів на тварин які транспортуються за кордон.

 

Лікарі клініки дрібних тварин здійснювали всі види робіт та надавали екстрену допомогу забезпечуючи проведення ряду оперативних втручань різної етіології та складності. Відповідно до підписаних договорів виконується різна ветеринарна допомога, здійснюється належна утилізація трупів загиблих тварин та інших біологічних матеріалів.

 

Аспіранти та магістри на базі Клінічного центру продовжують виконання запланованих наукових досліджень, зокрема це Саліженко Максим Ігорович, Гончар Віталій Володимирович та Гаркава Ірина Миколаївна.

Банк крові тварин, також не припиняв своєї діяльності та надавав послуги з донації тваринам, що несуть варту в різних підрозділах спеціального призначення в різних куточках нашої країни.

Окрім цілодобової науково-практичної діяльності керівники структурних підрозділів здійснюють навчальну роботу зі студентами в он лайн форматі, контролюють стан та місцезнаходження кожного учасника навчального процесу та здійснюють профорієнтаційну роботу популяризуючи спеціальність.

 

Факультет ветеринарної медицини разом із працюючим ННВ Клінічним центром займаються і волонтерською діяльністю. Так, за зверненням різних підрозділів ЗСУ в яких задіяні робочі службові тварини, а також і медичні заклади де надається медична допомога Українським військовим було передано 8 ящиків інфузійних розчинів, сотні шприців, бандажів, індивідуальних аптечок, лікарських знеболюваних засобів, 40 піпеток для обробки ектопаразитів, 80 одиниць нових хірургічних інструментів, дезінфікуючих засобів, вата, бинти, бандажі та інші витратні матеріали.

 

 

 

 

В цей складний для Держави час кожен громадянин України змушений викладатись та віддавати себе на 200% заради Миру та перемоги над агресором.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!!!
СЛАВА УКРАЇНІ!!!

В’ячеслав Соломон, завідувач
ННВ Клінічний центр "Ветмедсервіс"

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook