Нові горизонти гуртківців кафедри глобальної економіки: EPLEFPA «Luçon-Pétré» Лукон, Франція

10 квітня 2022 року
НУБіП України

   В першій декаді квітня відбулася надзвичайна знакова зустріч студентів-гуртківців «Глобалізація та європейська інтеграція» з директором та викладачами аграрного ліцею EPLEFPA "Luçon-Pétré" (Лукон, Франція). Захід відбувся у рамках міжнародного науково-практичного семінару «Міжнародна економіка в умовах надзвичайних викликів агресії Росії проти України та світу», активну участь у якому також прийняли науково-педагогічні працівники кафедри глобальної економіки. 

   Гості з Франції представили мультимедійні презентації та розповіли цікаві факти про Францію та її аграрний сектор й ознайомили студентів із навчальними програмами, які пропонує їх заклад освіти, діяльністю ліцею у освітній та виробничих сферах.

     Студенти жваво обговорювали отриману інформацію, задавали питання. Зокрема, цікавились роботою у аграрному ліцеї наукових студентських гуртків. Представник ліцею зазначила, що науковий гурток – це об’єднання молодих цілеспрямованих людей, яке створює творче наукове середовище через реалізацію успішних проектів, орієнтованих на підтримку нових наукових ідей, інновацій та обмін знаннями. У ліцеї функціонує декілька студентських клубів, які мають дуже широкий спектр інтересів. На даний час студенти ліцею проходять практичне навчання за межами навчального закладу, тому директор ліцею EPLEFPA «Luçon-Pétré» Кристоф Має запропонував організувати зустріч наших студентів і студентів із Франції. Цю можливість надзвичайно схвально сприйняли наші студенти-гуртківці і уже розпочали підготовку питань, які б вони хотіли обговорити з однолітками із Франції. Студентка 1 курсу ОПП «Міжнародна економіка» Анна Михайлюк зазначила, що це буде також можливістю попрактикуватись у розмовній англійській мові.

    Хочеться зазначити, що подібні події дуже пізнавальні та корисні для подальшого професійного розвитку наших студентів, практики англійської мови та вдосконалення знань з міжнародної економіки. І саме тому економічний факультет та кафедра глобальної економіки постійно підтримують зв‘язки з іноземними навчальними закладами та міжнародними організаціями, даючи своїм студентам такі величезні можливості для саморозвитку.

Лариса Михальчишина,

доцент кафедри глобальної економіки

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook