Робота наставників кафедри екології агросфери та екологічного контролю у воєнний час!

10 квітня 2022 року

  Робота наставників академічних груп є важливою у воєнний  час, оскільки куратори забезпечують комплексний зв’язок між учасниками освітнього процесу (студент – викладач – деканат). Співробітники кафедри екології агросфери та екологічного контролю, які є наставниками академічних студентських груп, постійно тримають взаємозв’язок із своїми групами. Вони намагаються як можна частіше організовувати он-лайн зустрічі зі своїми студентами, допомагати їм, вислуховувати їхні проблеми та вирішувати їх, організовувати різноманітні он-лайн заходи щодо підтримки фізичного й морального стану студентів.

  Прикладом є проведена 4 квітня 2022 року чергова виховна година наставником студентів 4-го курсу спеціальності 101 Екологія, доцентом кафедри екології агросфери та екологічного контролю Євгеном Бережняком. Під час зустрічі з молоддю 4-го курсу він намагався донести до студентів важливі питання безпеки у воєнний час. Також, у ході розмови обговорено про безпечні умови проживання студентів, їх можливості підключення до онлайн занять, спроможність виконувати практичні і самостійні роботи, а також результати атестації. Євгеній Бережняк повідомив, що через тривалу паузу у навчанні і воєнні дії більшість викладачів підтримали думку про написання підсумкового кваліфікаційного іспиту, а не захищати бакалаврські роботи. Студенти із оптимізмом сприйняли таку новину. На останок наставник побажав групі міцного здоров’я, віри в себе і якнайшвидшого настання миру.  

 

Ще одним прикладом роботи наставників, є проведена 8 квітня 2022 року чергова виховна-організаційна година наставником академічної групи 1 курсу зі спеціальності 101 Екологія, доцентом кафедри Вітою Строкаль. Наставник групи почала он-лайн зустріч з організаційних питань дистанційного навчання. Вона повідомила про розклад складання екзаменів та початок екзаменаційної сесії, яка  триватиме з 20 травня по 3 червня 2022 року. Також під час зустрічі, куратор групи звернула увагу студентів на слова ректора до студентів, які були озвучені у його зверненні до колективу університету та студентства. Не менш важливим було питання на зустрічі щодо можливостей студентів долучатися та приєднуватися до он-лайн занять. У воєнний час, ми всі розуміємо, що відвідування студентів залежить від багатьох зовнішніх факторів, зокрема наявності зв’язку, Інтернет-зєднань, світла тощо. У зв’язку з цим, куратором Вітою Строкаль було проведено опитування студентів групи, в якому 87,5 % студентів зазначили, що мають можливість приєднуватися до он-лайн занять та виконувати завдання (і це є досить добрий показник), 12,5 % студентів групи на даний час знаходяться на територіях, що є тимчасово окупованими і тому у них виникає проблема із доступом до платформи  Elearn та доступом до он-лайн занять.

 

Слід зазначити, що всі наставники кафедри екології агросфери та екологічного контролю активно проводять виховні години зі своїми студентами. Вони намагаються вчасно допомогти студентам вирішити організаційні питання дистанційного навчання, щоденно тримати зв'язок зі студентами та  організовувати он-лайн заходи для збагачення всебічного розвитку студента.

Разом – ми сила!!! Миру та перемоги нашій рідній Україні!

Бережняк Євгеній, наставник 4-го курсу

3-ої групи спеціальності «Екологія»

Строкаль Віта, наставник 1 курсу

3-ї групи спеціальності «Екологія» 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook