На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулась відкрита лекція доцента Леонори Адамчук

10 квітня 2022 року
    6 квітня 2022 року відбулося відкрите лекційне заняття з дисципліни «Менеджмент персоналу» на тему «Основи лідерства, побудова ефективної команди» для здобувачів вищої освіти ОС «Магістр» зі спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» за освітньою програмою «Якість, стандартизація та сертифікація», лекторка – Леонора Адамчук, к.с.-г.н., доцентка кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України. 

     Під час підключення та налаштування відеозв’язку, учасники прослуховували уже легендарну пісню гурту Бумбокс «Ой у лузі червона калина» у виконані українських співаків та співачок, які виконали її в межах всеукраїнського відео-флешмобу.

 

     Перед початком лекції, зі словами підтримки в нелегкий час до студентів, викладачів та гостей звернулася Лариса Баль-Прилипко, д.т.н., професорка, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Вона побажала цікавої зустрічі всім присутнім, перемоги та миру нашій країні.

     До вступного слова долучилася Ольга Прядко, к.т.н., доцентка, в.о. зав. кафедрою стандартизації та сертифікації с.-г. продукції, запросила учасників зустрічі на День відкритих дверей факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України, який відбудеться  20 квітня 2022 року. 

   Лекційне заняття мало традиційну структуру: нагадування теми та ключових положень попередньої лекції; пов'язання його з новим матеріалом та повідомлення теми; ознайомлення з планом; прості практичні вправи для підтримання контакту з аудиторією; презентація основних тез лекції; підведення підсумків; відповіді на питання; посилання на додаткові джерела інформації; повідомлення про наступні заняття. 

     

    Для урізноманітнення методів та прийомів подання навчального матеріалу, лекторка застосовувала психоемоційні (зміна інтонації та гучності голосу, темпу подання інформації), риторичні (аргументоване доведення теорій), педагогічні (акцентування уваги на деталях, спонукання до самостійного мислення та висновків, методи стимулювання й мотивації навчально-пізнавальної діяльності, наочні). 

    

     Для унаочнення лекторка застосовувала ілюстрації (як допоміжний метод при словесному) та демонстрацію (як мультимедійний супровід та технічне забезпечення під час відеозв’язку). 

  

     Також застосовувалися техніка зворотного зв’язку та тестування, як відпочинок для повернення аудиторію до активного сприйняття матеріалу. 

   

     Загалом лекція отримала позитивні відгуки, з якими по її закінченню виступили Юлія Лисюк, здобувачка ОС «Магістр», Тетяна Розбицька, PhD, асистентка та Ольга Прядко, к.т.н., доцентка, в.о. завідувача кафедрою стандартизації та сертифікації с.-г. продукції, Денис Солдатов, роботодавець, власник компанії «Пчелопродукт» (м. Харків).  

    Високо оцінили якість проведення лекційного заняття комісія та інші присутні, що підтверджують результати анкетування.

  

Завантажити результати анкетування присутніх студентів.

Завантажити результати анкетування членів комісії та науково-педаогічних працівників.

Завантажити презентацію лекції.

Завантажити відеозапис лекції.

Ольга Самойліченко,
доцент кафедри стандартизації
та сертифікації с.-г. продукції

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook