Ростислав Шмигельський з Київщини обирає фах інженера-енергетика в НУБіП України

7 квітня 2022 року
   Ростислав Шмигельський в цьому році успішно закінчує загальноосвітню середню школу № 1 м. Переяслава, що на Київщині та мріє продовжити навчання за спеціальністю 141 – «Енергетика, електротехніка і електромеханіка» в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

   Кафедра вищої та прикладної математики ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження вже не перший рік займається профорієнтаційною роботою з випускниками шкіл Київщини. Переяславська земля традиційно дає нам добре підготовлених і мотивованих абітурієнтів. Саме позитивні приклади земляків Ростислава, які зараз навчаються в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, дозволили сформувати у майбутнього вступника певний світогляд. 

  • Ростиславе, остаточно вже визначився з обранням майбутньої професії?

   Так, наразі я твердо знаю, що буду вступати до НУБіП України.
   У зв’язку з воєнним станом та початком російської агресії ще не оприлюднені нові правила прийому до вишів. Але для мене першим пріоритетом є ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.

  • А з чого розпочалося твоє знайомство з НУБіП України?

   Це сталося раніше, ще до початку бойових дій. Вперше я почув про НУБіП України та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження від викладачів кафедри вищої та прикладної математики. Потім багато цікавої інформації одержав із сайту університету.
   Остаточно я переконався у своєму виборі після «Дня відкритих дверей» ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, який відбувся восени.
   Моє перше безпосереднє знайомство розпочалося з підготовчих курсів, на яких я є слухачем. Приємно вражений високим рівнем викладання. Як відомо, ЗНО зараз скасоване. Але, на моє глибоке переконання, набуті на курсах знання дозволять мені успішніше опановувати нові предмети студентської програми.
   Я впевнений, що стану студентом!

  • В НУБіП України шістнадцять факультетів та інститутів. А ти обрав саме ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Чому?

   Дякую за запитання! Мені на нього легко відповісти.
   Так дійсно, у сьогоднішнього абітурієнта є широкий вибір навчальних закладів, де після школи чи коледжу можна продовжити навчання за різними спеціальностями. Я, наприклад, живу взагалі поряд із університетом імені Григорія Сковороди у Переяславі. Але мій вибір є свідомий і виважений.
   Я вирішив бути саме інженером-енергетиком і навчатись в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, бо вважаю, що ця спеціальність є найперспективнішою для мене. Це, насамперед, обумовлено тим, що у світі дуже активно розвиваються різні напрями альтернативної енергетики, актуальними є технології енергозбереження. Інженер-енергетик тут ключова фігура. Вважаю, що Україна має всі передумови стати одним із світових лідерів розвитку «зеленої» енергетики. Можливо це один із шляхів здобуття нашої країни енергетичної незалежності.
   Переконаний, що вступивши до цього інституту, одержу можливість здобути престижний фах та побудувати успішну кар’єру у великій енергетиці.

  • А що, крім навчання, тебе ще цікавить? Є якісь захоплення?

   Знаю, що в НУБіП створені гарні умови для занять спортом, тут шанують студентів-спортсменів. Я займаюсь легкою атлетикою, зокрема, штовханням ядра і метанням диску, беру участь у змаганнях різного рівня. Бачив, що в НУБіП України розвинута спортивна інфраструктура, діють багато спортивних секцій, постійно відбуваються спортивні заходи.
   Я мрію зробити свій внесок у спортивні здобутки студентства ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України, до лав якого я обов’язково вступлю! Також, окрім спорту захоплююсь туризмом та електронікою.
   Але найголовніше сьогодні – це припинення війни.
   Переконаний, перемога додасть нам нової мотивації бути успішними у житті і будувати нову країну!

Бесіду вела Наталія Арнаута,
доцент кафедри вищої та прикладної математики

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook