Організація якісного освітнього процесу в центрі уваги онлайн зустрічі старост та наставників академічних груп з адміністрацією факультету

5 квітня 2022 року

   В університеті продовжується четвертий тиждень навчання в умовах воєнного стану. Повноцінна організація якісного освітнього процесу під час війни – це не забаганка, а першочергова необхідність, оскільки робота кожного і навчання української молоді є значним внеском у перемогу!  Війна обов’язково закінчиться і нам необхідно буде докласти багато зусиль, щоб Україна була міцною державою, а молодь мала можливість матеріально забезпечити себе та свої родини.

   05 квітня 2022 року під головуванням декана факультету аграрного менеджменту Анатолія Остапчука в онлайн-форматі відбулося розширене засідання адміністрації факультету з наставниками та старостами академічних груп. 
   Розпочинаючи зустріч декан факультету Анатолій Остапчук зазначив, що, не зважаючи на ту ситуацію, в якій ми вимушені наразі здійснювати освітній процес, кожний має виконувати свої прямі обов’язки максимально ефективно, всі здобувачі освіти мають бути присутні на заняттях. Значна кількість студентів факультету вимушено знаходяться в інших регіонах країни або за її межами, проте є й випадки, коли студенти, перебуваючи вдома, знаходять собі підробіток, відкладаючи навчання на задній план, такого ми не маємо допускати. Тому, Анатолій Дмитрович доручив наставникам академічних груп встановити місце знаходження кожного студента групи, підтримувати постійний зв'язок з кожним та обов’язково проводити онлайн зустрічі зі своїми підопічними, максимальна увага до студентів, які перебували або й досі перебувають на окупованих територіях. Наразі існує гостра потреба в забезпеченні інформаційної, психологічної та емоційної підтримки. Маємо використати всі шляхи для максимального залучення студентства до освітнього процесу. 
 
   Нині існують додаткові можливості для того, щоб здобувачі освіти могли продовжувати освітній процес у зручних для них умовах та із залученням сучасних технологій. МОН України дійшли домовленостей з провідними світовими освітніми онлайн-платформами Coursera, Udemy та Edx щодо безкоштовного надання ними онлайн-курсів для здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти. Оскільки нормативними документами передбачена можливість зарахування здобувачу освіти до 25% відповідної освітньої програми результатів навчання, здобуті ним в ході неформальної та/ або інформального навчання. Зарахування відбувається за рішенням лектора відповідної дисципліни. Разом із тим, викладачів закликають зменшити кількість контрольних заходів, замінивши їх індивідуальними завданнями. Також пропонується застосування синхронних та асинхронних методів навчання, зокрема надання студентам матеріалів для опрацювання у вигляді конспектів, презентацій та записів лекцій.
   Заступник декана Людмила Чорненька проінформувала про запланований на кінець квітня День відкритих дверей на факультеті, тому, для проведення профорієнтаційної роботи серед випускників шкіл, обов’язково необхідно долучитись максимальній кількості студентів, які проходять дистанційне навчання вдома та мають можливість провести популяризацію університету та факультету серед старшокласників у школах, в яких навчались самі.
   Заступник декана Лариса Карпенко подякувала старостам за своєчасність в поданні різного роду звітності щодо організації освітнього процесу в дистанційному форматі. Зазначила, що обов’язково маємо підтримувати контакт з усіма студентами групи, різними шляхами намагатися встановити зв’язок, щоб жоден не лишався поза увагою. 
   Старости та наставники доповіли про організацію освітнього процесу в своїх академічних групах, надавши інформацію про хід занять та про проблеми, що виникають з навчанням і забезпеченням життєдіяльності в період військового стану.
  
Людмила Чорненька
заступник декана факультету 
аграрного менеджменту 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook