Вебінар «Застосування супутникових знімків у військовій справі»

4 квітня 2022 року
 

04 квітня 2022 року відбувся вебінар «Застосування супутникових знімків у військовій справі», який провів заступник директора з виробничої роботи, викладач землевпорядних дисциплін Качановський О.І.

Тема заходу дуже важлива для майбутніх землевпорядників у сенсі використання космічних знімків як ефективного засобу супутникового моніторингу військових дій та підтвердження злочинів російських військ.

Олег Ігорович ознайомив присутніх із місією Sentinel, яка забезпечує радарні та мультиспектральні космічні знімки для спостереження за суходолом, океаном та атмосферою. В доступній формі роз’яснив процес ідентифікації об’єктів місцевості, військової техніки, спалахів зривів від бомбардувань тощо  за природніми кольорами та псевдокольоровими знімками (штучних кольорів),  дешифрувальні особливості космічних знімків, векторні моделі вибухів, пожеж. У своїй доповіді викладач підкреслив, що використані супутникові зображення зроблені радарним датчиком і не залежать від погоди й часу доби. Супутники Sentinel-1 знімають місцевість щонайменше раз на шість днів.

Підсумовуючи Олег Ігорович відзначив важливість вивчення навчальної дисципліни «Фотограмметрії», яка включає вивчення азів космічної зйомки території та наголосив, про внесення корективів у навчальну програму дисципліни щодо  застосування супутникових знімків у військовій справі.

Вебінар спонукав здобувачів освіти  задуматись про важливість даної дисципліни у своїй майбутній  професійній діяльності. В цілому захід викликав зацікавленість у присутніх студентів.

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook