Повернімо 3-му корпусу молодість!

23 вересня 2014 року

     Викладачі і співробітники практичного всіх навчально-наукових інститутів постійно цікавляться питанням: коли ж розпочнеться відбудова 3-го корпусу? На нього детально відповідає проректор з навчально-науково-виробничих питань розвитку і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. А щоб розмова ця була більш предметною, Валерій Васильович запросив нашого кореспондента на завод «ЮТЕМ», що у селищі Буча на Київщині, де зараз закінчують виготовлення металоконструкцій для перекриття даху корпусу.

     - Чому саме «ЮТЕМ»?

     - По-перше, це завод з хорошою виробничою репутацією. Він ще за радянських часів працював на атомну енергетику, забезпечував потреби АЕС. Саркофаг на Чорнобильській АЕС — це теж «ЮТЕМ». Думаю, кращої характеристики не придумаєш. І, по-друге, він надійний партнер з керівництвом якого ми навіть за нинішніх скрутних умов фінансування знаходимо спільну мову.

     Зараз тут завершується виробництво шістнадцяти 22-метрових ферм перекриття, які «понесуть» дах 3-го корпусу. Виготовляються вони за останніми технологіями. До речі, кошти — мільйон шістсот тисяч гривень — на це виділив благодійний фонд університету.
     Паралельно з монтажем металоконструкцій розпочнемо вкривати покрівлю металочерепицею.

     - Кажуть, що були якісь проблеми з металом?

     - Дійсно, були. Адже на Сході України зараз ідуть бойові дії, і поставки металу потрібної нам марки припинені. Але за допомогою наших партнерів ми знайшли вихід із ситуації.

     - А що з технічною документацією? І як справи власне на будівельному майданчику корпусу?

     - Стосовно першого. Вже розпочато підготовчі роботи щодо другого етапу проектування з відновлення корпусу. Проект із відбудівлі пройшов державну експертизу, і 10 вересня ми отримали останній дозвіл. А якби ми отримали його хоча б в червні? Правильно, дах би вже стояв!


     А щодо другого, то днями ми повністю вичистили будівлю від сміття, готуючи її до ремонту. Загалом, звідти вивезено 180 тонн будівельних відходів, враховуючи і покручені вогнем пожежі металеві балки. Нинішні конструкції важать удвічі менше, відповідно зменшиться і навантаження на стіни.

     Сьогодні вже заливається бетонний пояс, який має укріплювати несучі стіни. Тож незабаром, тільки-но надійдуть металоконструкції, запрацює і потужний кран, стрілу якого можна бачити здалеку.


Повернімо — всі разом! — 3-му корпусу його молодість…


Прес-служба НУБіП України




 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook